Külcü: Gençler, gönlünü ve kapısını mültecilere açtı

19 Aralık 2014 Cuma

Çorum Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi öğrencileri anlamlı bir organizasyona imza attı.

Çorum`daki mülteci ailelerine yönelik gerçekleşen kermesten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve başkan yardımcıları da alışveriş yaptı. Mimar Sinan, Bahçelievler, İkbal ve AkkentGençlik Merkezi öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği kermesten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Külcü, soğuk havaya rağmen kermesin düzenlenmesinin manidar olduğunu söyledi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Hürriyet Parkı yanında kendilerinin ve ailelerinin hazırladığı onlarca çeşit yiyeceği satışa hazır hale getiren gençler, soğuk havaya rağmen akşama kadar satış yaptı.

Çok sayıda Çorumlu da kermesten alış veriş yaparak mülteci ailelere alışveriş yaparak gençlerin organizasyonuna destek verdiği kermeste Başkan Külcü`nün yanı sıra Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir, Turhan Candan ile Özel Kalem Müdürü Murat Erdem de alışveriş yaptı. Başkan Külcü, bir müddet gençlerle birlikte kermeste bulunan yiyeceklerin satışını da yaptı.

Külcü: Gençler, gönlünü ve kapısını mültecilere açtı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin Çorum`da yaşayan mülteciler yararına yaptığı kermesin önemine değindi.

Külcü, kermesi ziyareti sırasında öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada ülkelerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin son derece zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Başkan Külcü, “Ensar’ın kapısını ve gönlünü muhacirlere açtığı gibi sizler de gönlünüzü ve mutfağınızı mülteci kardeşlerinize açtınız.Siz Ensar onlar Muhacir oldunuz.”; dedi.

Gençlik Merkezlerinde eğitim gören gençlerin organizasyonuna destek olmak amacıyla Başkan Yardımcıları ile birlikte kermesi ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,gençlere, ailelerineve öğretmenlerine teşekkür etti.