Külcü’den şampiyon güreşçilere altın

6 Eylül 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, uluslararası müsabakalarda derece yapan Çorum Belediyesporlu güreşçileri altınla ödüllendirdi.

Geçtiğimiz ay Sırbistan`da düzenlenen Yıldızlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası`nda 58 kiloda birinci olan Selim Kozan, Rusya`da düzenlenen uluslararası turnuvada 74 kiloda 2. olan Fatih Erdin ve Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası`nda ağır sıklette 3. olan Yalçın Sözen`e düzenlenen törenle altın hediye etti. Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül ve Güreş İl temsilcisi Hüseyin Teke`nin de hazır bulunduğu törende Başkan Külcü, Dünya Şampiyonu Selim Kozan`ı 16 adet Cumhuriyet Altını, Fatih Erdin`i 8 adet Cumhuriyet Altını, Yalçın Sözen`i de 2 adet Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.

Çorum`da sporun gelişimi için bugüne kadar verdikleri desteklerin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Göreve geldiğimiz günden itibaren sporun gelişimi için tesisleşme, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gibi tüm konularda büyük mesafe kaydettik. Bugün güreşçilerimizin başarısı ile gurur duyuyoruz. Bunun dışında birçok branşta ilimizden başarılı sporcu çıkıyor, çıkmaya da devam edecektir. Bisiklet, boks da bunlardan bir tanesi. Yalnızca başarı endeksli bir anlayışla spora hizmet vermiyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki spora yapılan yatırım gençliğe yapılıyor, gençliğe yatırım da geleceğe yapılan yatırımdır. Bu anlayışla spora büyük önem veriyoruz ve bundan sonrada devam edeceğiz”; dedi.

Çorum Belediyespor`un öncelikli hedefleri arasında kurumsallaşmak ve istikrarın olduğunu belirten Başkan Külcü, “Günlük ve geçici başarılar yerine devam eden ve sürekli başarılar kazanmak için güçlü bir alt yapı oluşturmak istiyoruz. Geçmiş dönemlerde spora gereken yatırımlar yapılsa idi bugün Çorum`da spor çok daha iyi yerlerde olurdu. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalarla gelinen bu nokta kesinlikle yeterli değil. Önümüzdeki yıllarda bu başarılar artarak devam edecektir” dedi.