Külcü’den gençlere tam destek

30 Ocak 2014 Perşembe

Ulusal Gençlik Parlamentosu üyesi ve “Genç Dostu Kent, Genç Dostu Aday”; kampanyası gönüllüleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Ulusal Gençlik Parlamentosu delegesi Savaş Hoştaş öncülüğünde yapılan ziyarete TÜGEC üyeleri de katıldı. Esra Yılmaz ve Ahmet Aydın bildirilerini okurken daha sonra Başkan Külcü, gençler tarafından hazırlanan iyi niyet sözleşmesini imzaladı.

19 Mayıs 2004 tarihinde TBMM’de gerçekleştirilen bir törenle Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun (UGP) kuruluşunu ilan ettiğini söyleyen Esra Yılmaz, bugün UGP bünyesinde 64 ilden 129 üye kuruluşu bulunduğunu söyledi. Kendilerinin, gençlerin temsilcileri olduğunu belirten Esra Yılmaz, “

Bizler, illerimizdeki demokratik süreçlerde seçilen gençlik parlamenterleriyiz. Bizler farklı görüş ve yaşam biçimlerini benimsemiş paylaşımcı, gönüllülük bilinciyle gençler için ortak hareket eden, ihtiyaç ve sorunları ortaya koyarak katılımcı ve uzlaşmacı çözüm üreten yenlikçi, dinamik ve gelişimin savunucusu olan gençleriz. Gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının “Genç Dostu bir Kent”; oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerekmektedir.

Homojen bir grup olmayan gençliğin farklı ihtiyaç ve önceliklerine cevap verebilecek, Gençliğin bakış açısını yansıtacak bütüncül bir gençlik politikası ile “Genç Dostu Kent”;i destekleyen bütün “Genç Dostu Başkan”; adaylarını iyi niyet sözleşmesini imzalamaya çağırıyoruz.”; dedi.

Külcü: Gençlerimizi önemsiyoruz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gençlerin kendisine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediyenin yaptığı projelerde zaman zaman gençlerin görüşleri doğrultusunda çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Külcü, gençlerin varlığını her zaman önemsediklerin ve Belediye Meclisinde de gençlerin yer almasını gerektiğine inandığını söyledi. Gençlerin daha çok söz sahibi olması, temsil makamlarında daha çok yer almalarını istediklerini ifade eden Külcü, “Bugün bizleri ziyaret eden tüm genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Genç Dostu Kent-Genç Dostu Başkan adayı olduğumuzu zaten geçmiş yıllarda yaptığımız çalışmalarla bunu göstermiştik. Bunu bir kez de genç kardeşlerimizin huzurunda açıklamış oluyoruz.”; dedi.