21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

KÜLCÜ; ÇORUMLULARA VERDİĞİM SÖZÜ TUTACAĞIM

23 Ocak 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`u ilçe ve beldeleri ile bir bütün olarak gördüklerini belirterek her mahalleye park, Kadın Kültür Merkezleri`nin yaygınlaştırılması gibi 30`a yakın çalışmayı 2014`e gelmeden tamamlayarak halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve gelirken verdiği sözlerin tamamını 2014 yılına girilmeden gerçekleştirmiş olacağını belirterek döneminde yaptıkları çalışmaları AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerinde anlattı.
Göreve geldiği günden beri seçim beyannamesinde verdiği sözleri tutmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek görev süresinin sonunda bunu kanıtlayacağını vurgulayan Külcü, yapılan genel kurulun yaşadıkları heyecan ve coşkunun hata ve kusurların kapatıldığı, yeni heyecanlara yelken açılan bir gün olması temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 10 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye`ye her alanda büyük hizmetler yaptıklarını ifade etti. Her zaman milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarının altını çizen Başkan Külcü, “2002 yılında Türkiye`de 11 milyon 500 bin oy alan partimiz, oylarını diğer seçimde 16 milyon 500 bine, son seçimde ise 21 milyon 500 bine çıkardı. Bu başarıda tabi ki yaptığımız yol, sağlık ve eğitim hizmetlerinin faydası var ama en önemlisi garip gurebanın, tüyü bitmemiş yetimin hayır duası var. Allah bize bu dualar karşısında güç veriyor ve bizde bunu hizmet olarak millete sunuyoruz. Allah bu millete ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın üstünden hayrını eksik etmesin.”; dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerinde yaptığı konuşmada Çorum`un merkezi ve ilçeleri ile bir bütün olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılan çalışmalar ve ileride yapacağı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Göreve başladığı günden bugüne kadar 189 kilometre altyapı hizmeti sunduklarını, bundan önceki 9 yılda yapılan altyapıyı 3 yılda tamamladıklarını, Çorum tarihinde 100 bin tonu bulan bir asfalt atılmadığını ve göreve geldikleri günden bugüne kadar her yıl 100 bin tonun üzerinde asfalt attıklarını anlatan Külcü, “Hizmetleri sadece Çorum`a yapmadık. Alaca`ya, Sungurlu`ya, Oğuzlar`a, İskilip`e, Osmancık`a ve bazı beldelere de hizmet götürdük. Çorum`un 14 ilçesi ve 24 beldesini bir bütün olarak görüyoruz. Hepimizi kardeş olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle ilçe ve beldeler için 2012 bütçesinden 2.5 milyon liralık bir kaynak ayırdık”; dedi.

Çorum Belediye Başkanı Külcü, kendi dönemlerinde her mahalleye park yapacaklarının altını çizdi. Gülabibey, Mimar Sinan, Fatih Caddesi, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı`nda çalışmaların bitmek üzere olduğunu, Cumartesi Pazarı`nın yerine yapılacak parka ise Nisan ayında başlanacağını, Aşıklar Tepesi`nde bulunan Şehitler Parkı`nın da dönemlerinde bitirileceğini ve isminin de yeniden Aşıklar Parkı olarak değiştirileceğini vurguladı. Kent Park konusundaki gelişmeleri hafta içinde düzenleyeceği toplantı ile duyuracağını belirten Külcü ayrıca her yıl 20`ye yakın semt parkının bitirildiğini dile getirdi.
Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin hizmetlerin daha da yaygınlaştırılacağını dile getiren Başkan Külcü bu nedenle Mimar Sinan Mahallesi, AK Kent Mahallesi, İkbal Kent ve Bahçelievler Mahallesi`nde belirlenen yerlerde kadınlara yönelik kültür ve sanat hizmetlerinin verileceğini söyledi.
Başkan Külcü, Buharaevler`i ise ayrı olarak ele alacaklarını ve büyük şehirler dışında ülkenin 60-70 ilinde bulunmayan bir projeyi uygulayacaklarını vurguladı. Proje kapsamında kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness salonu, bowling, buz pateni, kurs salonları, basketbol salonu ve girişinde de engelliler için tüm gün hizmet verecek Rehabilitasyon Merkezi`nin bulunacağını belirten Külcü, “Bu yıl 30`dan fazla çalışmanın startını vereceğiz. 2014 yılına varmadan yani görev süremizin sonuna kadar ne söz vermişsek, hepsini bitirmiş ve halkımızın hizmetine sunmuş olacağız”; diyerek sözlerini tamamladı.