Külcü: Çocuklarımız, bilgiyle donanırlarsa yarına güvenle bakabiliriz

8 Aralık 2014 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Bahçelievler Kültür ve Gençlik Merkezi`nde gerçekleştirilen Mevlana Haftası etkinliğine katıldı.

Merkezde görevli İngilizce Öğretmeni Derya Karaca tarafından hazırlanan etkinlik öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin güçlü bir bilgi ve donanımla yetiştirilmesi için Belediye olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Külcü, “Gençlerimiz ne kadar güçlü bir bilgiyle donanmış olarak yetişirlerse o bilgiyi Mevlana gibi ne kadar hikmetle bezeyebilirlerse o kadar bizim olacaklar ve biz de yarınlarımıza güvenle bakacağız.”; dedi.

Dünyanın birçok yerinde eğitim sorununun devam etmesine karşın Türkiye`nin bu sorunu aşmak üzere olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Yaşam kalıplarımızın çoğunu farklı ülkelere bakarak oradan edinmeye çalışıyoruz. Bizi biz yapan, bizi diğer insan topluluklarından ayıran çok yüce değerlerimiz var. Biz elbette dünyayı takip edeceğiz. Dünyada olup bitenleri, gelişmeleri her alanda takip edeceğiz. Çocuklarımız Sheaksper`i Hegel`i de bilecekler. Ama Mevlana`yı da, Hacı Bektaş-ı Veli`yi de Eyyup El-Ensari`yi de çok iyi bilecekler, bilmelidirler.”; dedi.

Çocuklarını eğitim için Çorum Belediyesi Gençlik Merkezi`ne gönderen anne ve babaları da tebrik eden Başkan Külcü, belediye bünyesinde yer alan gençlik merkezlerinden her çocuğun ve her kadının istifade edebileceğinin altını çizdi.

Programda Mesnevi`den seçme şiirleri seslendiren merkezde eğitim alan öğrenciler Melisa İlayda Bıyıksız, Yaren Gülnaz, Zehra Bayram ve drama öğretmeni Bilgehan Geniş katılımcılardan bol bol alkış aldı.

Başkan Külcü ile birlikte programa AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan ile çok sayıda öğrenci velisi de katıldı.