21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

Külcü: Camiler, bu toprakların mührüdür

23 Ekim 2015 Cuma

Belediyemiz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle il merkezinde görev yapan tüm din görevlilerini bir yemekte buluşturdu.

ENS Park`ta verilen yemeğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milletvekili Adayı Bekir Horuz, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Zeki Gül, Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu, Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu ve Ahmet Süzen, Memur-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatci, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız ile sayıda din görevlisi katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda din görevlileri adına Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız kısa bir konuşma yaptı ve kendileri bir araya getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.

Külcü: Camiler, bu toprakların mührüdür.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, camilerin toplumsal hayatın merkezi haline geldiğini belirterek “Camilerimizin toplumsal hayatımızın tam merkezine taşınması lazım. Hayatının her anı ile ilgilenen, inancını her anıyla ilgilenen ve müdahale edilmesi gerektiği yerde çıkan ve sözünü söyleyen, fetvasını, hükmünü veren bir Diyanet teşkilatına Türkiye`nin ihtiyacı vardı. Milletin arzusu buydu, bugün Diyanet teşkilatımız bu formata, bu noktaya ulaşmış oldu. Camilerimiz bu toprakların mührüdür. Aslında sadece camiler değil, ibadethaneler hangi dinin ibadethanesi olursa olsun, yapıldığı yerin mührü mesafesindedir.”; dedi.

Başkan Külcü`den sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, 2002 yılının Türkiye`ye hizmet konusunda milat olduğunu söyledi. AK Parti hükümetlerinin Türkiye`ye çağ atlattığını belirten Özhaseki “Geçmişte yaşanan çöp dağlarını unutmadık. Şehirlerin sorunlarını çözdük. Hırsızlıkları yolsuzlukları bir bir önledik. İnsanımıza hizmet ettik. Bunlara sizler de şahitsiniz.”; dedi.

Program sonunda din görevlileri adına Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye tablo hediye etti.