Külcü: Bulunduğumuz makamlar milletin emanetidir

30 Ocak 2015 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı basın toplantısı ile Belediye`nin kurumsal yapısı hakkında bilgiler verdi.

Çorum Belediyesi`nin Türkiye`nin en başarılı ilk 10 belediyesi arasında yer aldığını ifade eden Külcü, “Sonuca ulaşabileceğimiz işlere yöneliyoruz. Bu ufkunu dar tutmak, heyecanımızı küçültmek gibi bir anlama gelmiyor. Sadece hayal dünyasında dolaşmadan, ayaklarını yerden kesmeden, önünü görerek yürümek anlamındadır. İhtiyaçları, beklentileri ve önümüzdeki dönemlerin muhtemel değişimlerinin doğuracağı durumları hesap ederek adımlarımızı atıyoruz.”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan ile birim müdürlerinin katıldığı toplantıda yeni kurulan müdürlüklerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bugün müdürlük sayımız 28’e ulaşmıştır. Yeni müdürlük kurulmadan önce o müdürlüğün hizmeti, eski müdürlüğün içinde büyümüş olgunlaşmış ve adeta fiili müdürlük haline gelmiştir. Bu yaptığımız çalışmalarla aslında bir şey daha yapmış olduk. Bir yandan hemşehrilerimizin hizmet beklentilerini karşılarken öbür yandan da belediyenin kurumsal yapısındaki değişim ve dönüşümü gerçekleştirdik. Hantal bir yapıya mahkûm olmadan daha hızlı tespit yapabilen, daha hızlı karar alabilen ve bunun gereklerini daha kısa sürede yerine getirebilen bir yapıya kavuştuk.”; dedi.

Çorum Belediyesi`nin yeni yapı ile birlikte büyükşehir statüsüne hazırlandığını dile getiren Külcü, “Yerinden yönetimi önemsiyor. Yerel yönetimlere güveniyor. Cumhurbaşkanımızı yerel yöneticilikten gelmiş olması da Türkiye için bu anlamda bir şans. Şuanda 30 ilimiz büyük şehir statüsünde. Muhtemelen 2019’da 81 ilin tamamı büyükşehir olacak.Ben de Türkiye için bunun daha doğru bir yönetim modeli olduğuna inanıyorum. Bir anlamda gerçekleştirdiğimiz bu yapılanma ile ona da hazırlık yapmış oluyoruz. Eğer Çorum 2019’da büyükşehir olursa sanırım en hazırlıklı illerden birisi olacaktır.”; dedi.

“Biz koşuyoruz, biz koşarken herkesin koşmak mecburiyeti var. Bulunduğumuz makamlar ve görevler milletin emanetidir. Bizim anlayışımıza emanet kendi malımızdan daha kıymetlidir. Emanet ehil bir şekilde, korunmalıdır. Çünkü onun üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır ve her an aklımızda olmalıdır.”; diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Geçimini temin etmek için herkesin bir gelire ihtiyacı var. Bu anlamda memur olmak arzusu bir ihtiyaca binaen ortaya çıkmaktadır. Yani bünyesinde bir zorunluluğu da barındırmaktadır. Yöneticilik ise bir zorunluluk değil, bir sorumluluktur.”; dedi.