KSS’ye yeni dükkanlar yapılacak

12 Nisan 2013 Cuma

Belediyemiz, Küçük Sanayi Sitesi`nde işyeri arsası satacak. Belediye Meclisi`nin Nisan ayı olağanüstü toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kamuoyunun da yakından bildiği üzere Aşağı Sanayi Sitesi`nin taşınması için yürüttükleri bir çalışmanın bulunduğunu belirterek, “Küçük Sanayi Sitesine yapılacak dükkanların arazilerinin bulunduğu alanın bir kısmının Hazine arazisi diğer kısmının da tapulama dışı alan olduğunu dile getirerek, “Biz belediye olarak tapulama dışı alanı belediyenin mülkü haline getirdik. Burada ki 16 bin metrekare arazinin tapularını aldık. Şimdi bu arazilerin satışına sıra geldi” dedi.

Başkan Külcü, işyerleri yapımına başlanması için arsa satışlarının yapılması gerektiğini belirttiği konuşmasında “Mayıs ayındaki Belediye Meclisi`nde gecikeceğimiz nedeniyle olağanüstü olarak toplanmak zorunda kaldık. Buradaki asıl amacımız, Küçük Sanayi Sitesi`ne Aşağı Sanayi Sitesi`nin taşınmasını sağlamaktır. Aşağı Sanayi bölgesi Çorum`un kanayan yarası haline gelmişti.

Yıllardan beri Küçük Sanayi Sitesi`ne yönelik olarak Ankara yolundan kopuk olduğu, esnafın burada mağdur edildiği yönünde söylemlerde bulunuluyordu. KSS`yi Ankara yoluna bağlayan bu alanda sanayi bölgesi oluşturarak bu tür eleştirilerin önüne geçmiş olacağız. Şehirdeki sanayi sitelerinin bölünmüşlüğüne de bir son vermiş olacağız.”; dedi.