KSS’de 35 metrelik yolda rerüj çalışması

4 Ağustos 2016 Perşembe

Belediyemiz, Küçük Sanayi Sitesi’ni Ankara Yolu’na bağlayan yolun yapımında sona yaklaşıyor. 35 metre genişliğinde yapılacak olan bölünmüş yolda tretuvar ve refüj çalışması başladı. Çalışma ile birlikte 8 bin metre bordür, 7 bin metre kare de tretuvar yapılacak.

Daha önce genişliği 10 metreden 35 metreye çıkarılan 1700 metre uzunluğundaki yolun tüm altyapı çalışmalarının tamamlandı. Yolda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, uzun bir süreden beri devam eden yol çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki trafik akışında önemli ölçüde rahatlama meydana geleceğini söyledi.

KSS`de yapımı tamamlanmak üzere olan 440 dükkanın hizmete girmesiyle birlikte bölgede yaşanacak trafik yoğunluğunu da dikkate alarak planlama yaptıklarının altını çizen Alper Zahir, “Sanayi Sitesini Ankara yoluna bağlayacak olan 35 metre genişliğindeki bu yolda su ve kanalizasyon altyapılarını tamamlayarak mekanik serimini yaptık. Telekom ve elektrik altyapıları da tamamlandı. Yoldaki bordür çalışmaları tamamlandığında da asfalt serimine başlayacağız. Araç trafiği açısından son derece önemli bir yol daha hizmete girmiş olacak” dedi.

Aşağı Sanayi Sitesi`nde yer alan işyerlerinin tamamının KSS’de yeni yapılan dükkanlara taşınması ile KSS’nin Çorum`un sanayi merkezi olacağının altını çizen Zahir bu durumu düşünerek ana yol ile birlikte servis yolunu da hizmete sunmuş olacaklarını kaydetti.