33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

KÖY ÇOCUKLARI SİNEMAYLA TANIŞTI

14 Kasım 2012 Çarşamba

Çorum`da kırsal kesimde eğitim gören başarılı öğrenciler “Köyden kente, kentten hayata, hayat bize de güzel”; projesi kapsamında hayatlarında ilk kez sinemayla tanıştı.

Belediyemizin öncülüğünde gerçekleşen proje kapsamında 15 köyden 100 başarılı öğrenci servislerle köylerinden alınarak Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi`ne getirildi. İlk defa sinemada film izleyen öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı. Fetih 1453 filmini izleyen öğrencilere film sonunda merkez yetkilileri tarafından kitap hediye edildi.

Necip Fazı Kısakürek Gençlik Merkezi, sosyo-kültürel etkinliklerin yanı sıra maddi imkanı olmadığı için dershaneye gidemeyen öğrencilere de kapılarını açıyor. SBS sınavına hazırlanan 300 öğrenciye Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi tarafından ücretsiz ders veriliyor. Yaz döneminde çeşitli sosyal etkinliklerin ön plana çıktığı merkezde, kış döneminde ise eğitim faaliyetlerine ağırlık verildi.

Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan 5 adet akıllı sınıfta öğrenciler branş öğretmenleri nezaretinde Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Yabancı Dil derslerinde eğitimler alarak sınava hazırlanıyor. Merkeze üye olan gençler ayrıca kütüphane, sinema, bilgisayar ve oyun salonu gibi etkinliklerden de faydalanabiliyor.