31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

KOOPERATİFÇİLİK AÇISINDAN TÜRKİYE'YE ÖRNEK

28 Ağustos 2012 Salı

Küçük Sanayi Sitesi`nde yapılan 162 adet dükkanın kısa bir sürede yapılmasının verdikleri sözün tutulması anlamında önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, projenin kooperatifçilik açısından da Türkiye’ye örnek olacak nitelikte olduğunu bildirdi.

Külcü “Bu, Çorum için örnek bir çalışma olduğu gibi inanıyorum ki Türkiye’de de kooperatifçilik açısından ender gerçekleşen çalışmalardan birisidir. Çünkü bizde kooperatifçilik yılan hikayesine benzer. Ne zaman yapılacak ne zaman bitirilecek. Bunların hiç birisini başladığımız gün söylemek mümkün olmadığı gibi söylendiği rakamlarla ve söylendiği sürelerle de bitirildiği görülmedi. Ben bunun için çalışmayı başından bugüne kadar getiren kooperatifin kurucu başkanı Nurullah Bey’den ve şimdiki Başkanı Ahmet Bey’e kadar ve beraber çalıştığı ne kadar arkadaşı varsa ve onları destekleyen ve yüreklendiren siz esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum. Çalışmanın artık sonuna geldik söz verdiğimiz gibi mahcup olmadan her şeyi yerinde zamanında ve konuşulan rakamlarla gerçekleştirerek 162 dükkanımızı bitirdik bir süre sonrada yürüttüğümüz alt yapı çalışmaları da bitecek ve ruhsatlarınızı alarak yeni yerlerinize taşınmış olacaksınız. Tabi bu örnek bir çalışma olarak bizi mutlu etti. Sizi de mutlu etti. Biz bu çalışmayı yaparken bir yandan iş yeri olmayan esnaf kardeşlerimiz işyeri olsun dükkanı olsun diye arzu ettik” dedi.

Külcü konuşmasında, Aşağı Sanayi Sitesi’nin tahliyesi ve yeni imar düzenlemesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Aşağı Sanayi Sitesi’nin; Çorum’un görsel olarak planlanması açısından kanayan yarası haline geldiğini belirten Külcü, “Aşağı Sanayimizle ilgili bir taşıma projemiz var. Buradaki dükkan sahipleriyle ilgili yani, yeni yapılan yerlerden dükkan alan kardeşlerimizle ilgili ilk adımımız şu olmuştu: ‘Size 15 gün, 1 ay süre veriyoruz bu süre içersinde yapılan dükkanlardan müracaatınız olursa öncelik sizindir’ demiştik ve onlardan müracaat edenler geldiler, dükkanlarını aldılar” diye konuştu.