Konya-Hacıbektaş gezileri başladı

3 Temmuz 2018 Salı

Çorum Belediyesi tarafından Tarih ve Kültür Gezileri kapsamında düzenlediği Konya ve Hacı Bektaş-ı Veli gezilerine ilk kafileler gönderildi.

Belediye Başkanı Zeki Gül yaptığı açıklamada, Çanakkale gezileri ile başlatılan Tarih ve Kültür Gezleri kapsamında bu yıl 2.si düzenlenen Konya ve Hacı Bektaş-ı Veli gezilerinde ilk kafileler geçtiğimiz gece saatlerinde yola çıktı. Nevşehir’e gidenler Hacı Bektaş-ı Veli’nin kabrini, Konya’ya gidenler ise Hazreti Mevlana’nın kabrini ziyaret ediyor ve buraları gezme imkanı buluyor.

Gezilerin Ekim ayı sonuna kadar gideceğini ifade eden Başkan Gül, “Konya ve Nevşehir’e de 6 binin üzerinde vatandaşımız gidecek. Gezilere hiç gitmemiş vatandaşlarımıza gezilerde öncelik veriyoruz. Kültür Gezileri tamamlandığında toplamda Çanakkale’ye 15 bin 100 kişi, Konya’ya 4 bin 5

0 kişi, Nevşehir’e 2 bin 25 kişinin de Hacıbektaş gezisine katılmış olacak” diye konuştu.

Foto Galeri

Konya-Hacıbektaş gezileri başladı Konya-Hacıbektaş gezileri başladı Konya-Hacıbektaş gezileri başladı