Konteynırlar dezenfekte edilmeye devam ediyor

29 Ağustos 2018 Çarşamba

Çorum Belediyesitemiz bir çevre anlayışıyla çevre temizliğiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Çöp konteynırlarında meydana gelen kokuları ortadan kaldırmak için kullanılan yıkama ve dezenfekte aracı tam mesai çalışıyor.

Çorum’un temiz şehir imajını güçlendirmek için teknolojiyi de yakından takip ettiklerini ifade eden Belediye Başkan Zeki Gül, “hemşehrilerimizedaha temiz, sağlıklı ve hijyenik bir çevre oluşturmak için verilen hizmetlerin kalitesini artırıyoruz. Cadde ve sokaklarımızın temizliği konusunda ödün vermeden çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Mahallelerimizincadde ve sokaklarındaperiyodik temizlik hizmetlerimiz sürüyor. Günde ortalama 234 tonevsel katı atık topluyoruz. Mücavir alanımızda yer alan 41 köyümüzün haftada bir kez evsel atıklarını yine belediyemiz alıyor” dedi.

Konteynır dezenfeksiyonunu iki vardiyaya çıkardık

Şehir merkezinde yaklaşık olarak 16.000 adet çöp konteynırıbulunduğunu ifade eden Başkan Gül, “konteynır yıkama ve dezenfekte aracı ile tüm konteynırlarımızı yerinde yıkıyor ve dezenfekte ediyoruz. Bu aracımız sayesinde özellikle yaz aylarında hem çöp konteynırlarınınkötü koku yaymasının önüne geçiyor hem de konteynırların ömrünü uzatıyoruz. Dezenfekte ettiğimiz için haşere oluşumu da önlenmiş oluyor. Günde 100 adet konteynerin yıkama ve dezenfektesi hızlı bir şekilde yapılıyor. Bu yıl yıkama ve dezenfekte çalışmalarına Şubat ayında başlamıştık. Ağustos ayına kadar14.125 adetkonteynırın yıkama ve dezenfektesini gerçekleştirdik dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla çöp konteynırlarına atılan kurban atıklarından dolayı kokular oluştuğunu bu yüzden gerekli önlemleri alarak tek vardiya çalışan konteynır yıkıma ve dezenfekte aracını çift vardiyaya çıkarttıklarını söyledi.

Önceden 16.30 kadar çalışan araçların Kurban Bayramı sonrasında saat 23.00’a kadar çalıştığını ve daha fazla çöp konteynırını yıkaması ve dezenfektesi yapıldığını ifade eden Başkan Gül, vatandaşların temizlikle ilgili talep ve şikayetlerini333 11 99 numaralı Alo Temizlik Hattını arayabileceklerini belirtti.

Konteynırların bakımını da yapıyoruz

Belediye Başkanı Zeki Gül, çöp konteynırlarınınbakım işlemleri yapılarak yeniden yerlerine konulduğunu da söyledi.

Başkan Gül, eskiyen yıpranan tüm konteynırların teknik ekipler tarafından bakımlarının ve tamiratlarının yapıldığını, imkanları değerlendirerek israfın önüne geçtiklerini ifade etti. Vatandaşlara çağrıda bulunan Belediye Başkanı Zeki Gül, “Hemşehrilerimizden çevreye karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Çöplerikonteynırlara atarak, kapaklarını kapatalım. Böyle çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluruz. Çevreyi kirletenleri de uyaralım” dedi.

Foto Galeri

Konteynırlar dezenfekte edilmeye devam ediyor Konteynırlar dezenfekte edilmeye devam ediyor Konteynırlar dezenfekte edilmeye devam ediyor Konteynırlar dezenfekte edilmeye devam ediyor