KONGRE MERKEZİNİ BELEDİYEMİZ YAPACAK

2 Ağustos 2012 Perşembe

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından fuar alanında sürdürülen TSO Hizmet Binası’nın kongre salonları kısmının inşaatını belediyemiz yapacak.

Ağustos ayı meclis toplantısında TSO`nun bu konudaki talebi görüşüldü. Talep Meclis üyeleri tarafından da olumlu bulundu.

TSO Hizmet Binası içerisinde yer alan kongre merkezi ve konferans salonlarının belirli bir sözleşme kapsamında Çorum Belediyesi`ne devredilmesi karşılığında Belediye, söz konusu inşaatı tamamlayacak.

Çorum’un kongre merkezi olma yolunda önemli ilerlemeler kaydettiğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TSO’nun kendi imkanlarıyla bu çalışmaları tamamlayıp kongre merkezinin Çorum’a kazandırılmasının 4-5 yıl sürebileceğini, Çorum Belediyesi’nin kullanım hakları karşılığında yapacağı katkı ile bu sürenin daha da azalacağının altını çizdi.

Belediye Meclisi, konunun sözleşmeye bağlanması ve şartların oluşturulması için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yetki verdi.