Kongolu işadamlarından Başkan Külcü’ye ziyaret

11 Aralık 2013 Çarşamba

Demokratik Kongo Cumhuriyeti`nin başkenti Kinşasa`dan gelen işadamları Çorum`da incelemelerde bulundu. Çorum gezisi kapsamında Kinşasa Ticaret Odası Başkanı Christian Knayiki Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti. Beraberinde Ticaret Odası Başkan Yardımcsıı Partick Sunzu Matala ve Çorum da faaliyet gösteren Prodi Makine Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koldaş ile birlikte Başkan Külcü`yü ziyaret eden Christian Knayiki, Çorum`da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Knayiki, Kongo`nun iş hayatında yeni partnerler, güçlü takım arkadaşları aradığını belirterek “Kongo`nun kültürünü tüm dünyayla paylaşmak, ticari ilişkilerle güçlü bağlar kurmak istiyoruz. Kongo`da uluslararası düzeyde ticaret yapan Türk işadamlarını ağırlamak istiyoruz”; diye söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de ziyarette yaptığı konuşmada Kongolu misafirleri Çorum`da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Bu tür ziyaretlerin hem toplumların birbirlerini tanıması hem kişilerin birbirlerini tanıması hem de ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Türkiye`nin yeni vizyonu ve mensubu bulunduğum AK Parti`nin anlayışı da, olabildiğince farklı ülkeler ve milletlerle görüşmek üzerine kurulu bir diplomasi anlayışına dayanmaktadır”; söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kinşasa Ticaret Odası Başkanı Christian Knayiki`ye günün anısına işlemeli cam vazo hediye etti.