31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

KKTC EKONOMİ BAKANI’NDAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

18 Eylül 2012 Salı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Başkan Külcü`yü ziyaretinde amaçlarının KKTC`yi kalkındırmak ve daha ileri götürmek olduğunu söyleyen Bakan Sunat Atun, Anadolu`nun her ilini kendi yuvaları gibi gördüklerini ve Anavatan Türkiye`de olmaktan dolayı heyecanlı olduklarını söyledi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası`nın yaptığı davetin KKTC`nin ekonomik yönden avantajlarının tanıtımı noktasında kendilerine fırsat verdiğini dile getiren Atun, bir araya gelecekleri Çorumlu işadamlarına işbirliği alanları hakkında bilgi vereceklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, KKTC`nin kalkınmasını önemsediklerini belirterek, KKTC`nin ekonomik yönden güçlü olmasının Türkiye`nin de elini güçlendireceğini söyledi.

Kardeş ülkenin yöneticileri ile beraber olmanın ayrı bir güzelliği ve önemi olduğunu dile getiren Külcü, “Biz bir canın iki parçası gibiyiz. Bir tarafta anavatan bir tarafta yavru vatan. Birçok benzer yönümüz var. Her şeyden önce aynı duyguları paylaşıp aynı dili konuşuyoruz”; dedi.

Çorum`un esnaflıktan sanayi kenti kurmayı başaran bir il olduğunun altını çizen Külcü, Türkiye son 10 yılda ekonomik anlamda ciddi anlamda kalkınma yakaladığını, Çorum`un da müteşebbis ruhuyla bu atılımdan üzerine düşen payı aldığını vurguladı.

KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ile Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal`ın eşlik ettiği ziyaret sonunda Bakan Atun ve Başkan Külcü, birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim ettiler.