KKTC Cumhurbaşkanı’ndan Belediye’ye ziyaret

22 Nisan 2014 Salı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çorum Belediyesi’ni ziyaret etti.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun da hazır bulunduğu ziyarette eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Belediye Başkan Vekili Zeki Gül ile görüştü.

Çorum’un etkileyici bir kent olduğunu söyleyen Talat, Ankara’ya yakın olmasına rağmen Çorum’a ilk defa geldiğini ifade ederek “Çorum, ekonomisi gelişmiş bir kent. Benim gözlemlerin arasında bunun sağladığı bir özgüven var Çorumlularda. İşsizlik oranının daha düşük olduğu ekonominin doğal olarak daha çok geliştiği ören yerleri, müzeleri ile son derece üst seviyede kültürel birikimi olan bir kent. Hititlerin yaşadığı yerleri gezerken çok etkilendim. Turizm açısından önemli tarihi eserleri kullanması ondan yararlanması gelecekte sanayisi yanında turizmi de Çorum’u ileriye götürecektir. Belediye yetkililerini, diğer kurumları ve Çorumluları yaptıkları katkılardan dolayı kutluyorum” dedi.

Belediye Başkan Vekili Zeki Gül de KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Çorum’u ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Çorum ile Kıbrıs arasında iki yıldır güzel bir bağ oluştu. Çorumlu Kıbrıs gazilerimizi 40 yıl sonra savaştıkları topraklara Çorum Belediyesi olarak götürdük. Orada beraber savaştıkları arkadaşlarıyla eski günleri yad ettiler. Kıbrıs’ta bulunan mücahitlerimizi de Çorum da ağırladık. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar ile daha iyi hale geleceğine inanıyoruz.”; dedi.

Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu`nun da katıldığı ziyaret sonunda KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat’a cam vazo hediye etti