29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

KKSM VE NFK’YA ANKARA’DAN YOĞUN İLGİ

1 Ocak 2013 Salı

Belediyemiz Kadın Kültür Sanat Merkezi, Aile Eğitim Merkezi ve Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi yoğun ilgi görüyor.

Ankara`dan Çorum`a bir program için gelen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 2. Bölge Koordinatörü Hatice Başıbüyük, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 6. Bölge Koordinatörü Zeynep Pusat, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı İlksen Ceritoğlu KURT, Amasya AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Özarslan, Amasya AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Sündüs Bülbül ve Sibel Şişman Çorum Belediyesi Kadın Kültür Sanat Merkezi, Aile Eğitim Merkezi ve Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezini ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan`ın eşi Ebru Ceylan, Çorum AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arife Betül GÜLGÜN, Çorum AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Seyhan Günhan ve Bedriye Çayırda, Kadın Kültür Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez ve Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer`de hazır bulundular.

Gelen misafirlere Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile Aile Eğitim Merkezini gezdiren Hatice Külcü, Merkezlerin Çorumlu bayanların buluşma noktası haline geldiğini söyledi. 2011 yılında açılışı gerçekleştirilen Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile Aile Eğitim Merkezinin kısa sürede büyük hizmetler verdiğini belirten Hatice Külcü,”Günümüzde artık kadınlarımız; daha fazla eğitim talep eden, daha donanımlı, özgüveni daha yüksek, ferdi ve içtimai hayatta daha sağlam durabilen konumdadır. Kadınların etkin olduğu bir hayatın renkli, düzeyli, kuşatıcı ve daha üretken olacağına inanıyoruz”; dedi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile Aile Eğitim Merkezi ziyaretinden sonra konuklar Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezine geçtiler. Burada Gençlik Merkezi ile ilgili konuklara bilgi veren Hatice Külcü, Gençlik Merkezinin gençliğin önündeki sorunları çözmek için açılmış olduğunu söyledi.

Gençlik Merkezi`nin ürettiği ve uygulamaya koyduğu projelerle, gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı, onları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmeyi ve yetiştirmeyi, ufuklarını genişletmek için çalıştığını ifade eden Hatice Külcü, “bizim buradaki amacımız gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan koruyarak, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamaktır”; diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi ve 6. Bölge Koordinatörü Zeynep Pusat ise yaptığı konuşmada, Çorum Belediyesi`nin açmış olduğu bu merkezlerin sözün ötesinde bir sorumluluk bilinciyle, “İnsan Odaklı Sosyal Belediyecilik”; anlayışının bir ürünü olarak gördüğünü ifade etti.

Bütün kadınlarımızın ve gençlerimizin bu merkezlerden azami derecede faydalanması gerektiğinin altını çizen Pusat, “Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Aile Eğitim Merkezi ve NFK Gençlik Merkezi`nin modern zamanlarda giderek çözülen aile müessesesini yeniden sağlam temellere oturtacak etkinliklere vesile olmasını diliyorum. Çorum Belediyesi`nin sorumluluklarını hakkıyla yerine getirdiğini görüyor, bundan da büyük memnuniyet duyuyorum”; dedi.