32°C az bulutlu

32°C az bulutlu

KKSM'ler de kanser semineri verildi

5 Mayıs 2015 Salı

Çorum Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde kadınlara yönelik kanser eğitimi verildi.

İlk eğitim Akkent Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (KKSM) ile Veli Paşa Konağı KKSM’ de gerçekleşti. KETEM Doktoru Sultan Zehir tarafından verilen seminerlere ilgi oldukça yoğun oldu. Tüm kanser türlerinde erken teşhisin önemine dikkat çeken Dr. Zehir kadınlarda sık görülen meme, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleri hakkında bilgi verdi.

Kadınların kanser türlerine ve yaş aralığına göre belirli periyotlarla kanser taraması yaptırmaları gerektiğine dikkat çeken Dr. Zehir, “Ailede birinci dereceden bir akrabada meme kanseri varsa diğer fertlerde de kanser olma ihtimali iki kat fazla. Bu nedenle böyle bir hikaye geçmişi olan aileler daha dikkatli olmalı, düzenli bir şekilde tarama testlerini yaptırmalılar. Biz KETEM olarak kadınlarımıza kanser hakkında bilgiler veriyoruz. Kadınların evde yapabilecekleri muayeneleri anlatıp, tarama testleri hakkında bilgiler veriyoruz. Bu eğitimleri tüm hanımların alması gerektiğini düşünüyorum.”;dedi.

Böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı mutluluklarını dile getiren kursiyerler ise “KKSM’lerde sık sık bu tür bilgili ve faydalı seminerler oluyor. Bizler de bu tür seminerlere destek veriyoruz. Bugün uzman bir doktor tarafından kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”; şeklinde konuştular.