KKSM kursiyerleri 500 fidan dikti

14 Kasım 2014 Cuma

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri Akkent’te500 fidanı toprakla buluşturdu.

Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Bahçelievler, Akkent, İkbal, Mimar Sinan ve VeliPaşaKKSM’dehem meslek edinen hem de biraraya gelip yeni şeyler üretmenin heyecanını yaşayan kadınlar bu kez de AkkentMahallesi`nde boş araziyi ağaçlandırdı.

Fidan dikiminde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü de kadınları yalnız bırakmadı. Onlarca kursiyer ile birlikte fidan diken Hatice Külcü, 73 yaşındaki Ardahanlı SimizarÇeğil’nin gayretini takdir etti. İlerlemiş yaşına rağmen fidanı tek başına diken Ceğil’e “Bu ikimizin ağacı olsun” diyen Külcü, kursiyerlerle birlikte onlarca fidanı toprakla buluşturdu.

Ağaç dikim töreninde konuşan Hatice Külcü, örnek davranışlarından dolayı kursiyerlere teşekkür etti.”Bizler dedelerimizden yemyeşil bir çevre bulduk. Bizlerde gelecek nesli düşünmek zorundayız. Onlara yemyeşil bir dünya bırakmalıyız. Her fidan bir insandır. Ağaçsız bir dünya tasavvur edemeyiz.”; dedi.

Hz. Peygamber’in “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz.”Hadis-i Şerifini hatırlatan Külcü,”Çorum’da ağaçsız alan kalmayana dek fidan dikmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Fidan dikimine Bahçelievler KKSM ile birlikte katılan CHP Eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu’nun eşi Ülkü Ayvazoğlu’na teşekkür eden Külcü, kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.