KKSM, Kadına Yönelik Şiddete dikkat çekti

27 Kasım 2014 Perşembe

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü nedeniyle Saat Kulesi yanında stant açtı.

Kadına yönelik şiddetin azaltılması için her türlü farkındalığın kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte standı ziyaret edenlere yaka kartı dağıtıldı. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde görevli personel tarafından şiddete uğradığımızda veya tehlike anındayken başvuru yapılacak yerler konusunda bilgiler verildi. Bilgilendirme formu ve kadına yönelik şiddetle mücadele el kitabının da dağıtıldığı etkinlikle ilgili bilgi veren Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi sosyal hizmet uzmanı Aysun Tonbul, “Her ne kadar kabullenemediğimiz bir durum olsa da kadınlar kadın oldukları için cinsiyete dayalı ayrımcılık ile fiziksel psikolojik cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmektedir. Biz bu etkinlikle de mağdur olan kadınların yanında olduğumuzu göstermek ve toplumda bu konuda farkındalık yaratmayı amaçladık.”; dedi.