KKSM’den İslam'da Kadın Hakları Semineri

11 Aralık 2015 Cuma

Çorum Belediyesi Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi`nde eğitim ve bilinçlendirme seminerleri kapsamında il vaizesi Meryem Uyanık İslam’da Kadın Hakları konulu bir seminer verdi.

İslam`da Kadın Hakları konulu seminerde, İnsanın yaradılış itibari ile doğuştan getirdiği temel hak ve hürriyetler noktasında İslam`ın kadın ve erkek arasında hiçbir fark gözetmediğini vurgulayan Uyanık; kadınlara iyi davranmanın Peygamber efendimizin bir emri olduğunu ve böyle kadınlara iyi davrananların peygamberimiz tarafından övüldüğünü, dile getirdi. “Sizin en hayırlınız kadınları iyi davrananızdır”; hadis-i şerifini açıklayan Meryem Uyanık, “Şahitlikte iki kadının bir erkeğe denk olmasını, kimileri kadının alçaltıldığını düşünse de esasında bu durum kadının üzerindeki sorumluluğun hafifletilmesidir. Diğer bir ifadeyle pozitif ayrımcılıktır”; dedi.

İslam’da Kadın Hakları semineri kaçıranlar için 14 Aralık Pazartesi Akkent Kadın Kültür Merkezi, 16 Aralık Çarşamba Velipaşa Konağı Aile Eğitim Merkezlerinde tekrar verilecek.