23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

KIZILAY GENEL BAŞKANI AKAR’DAN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

26 Şubat 2013 Salı

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Çorum Belediyesi`ni ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile bir süre görüşen Akar, Kızılay`ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çorum Belediyesi`ni ziyaret etmekten memnun olduğunu dile getiren Akar, genç yaşta siyasetin birçok kademesinde görev alan Başkan Külcü`nün Çorum için bir şans olduğunu söyledi.
Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat ve ekibinin de Çorum`da özveri ile çalıştığını dile getiren Akar, “Biz Allah rızası için çalışıyoruz. Çorum Kızılay`ı da önümüzdeki günlerde yeni atılımlar yapacak. Yeni insanlar ve kadrolarla takviye yapılacak”; dedi.
Çorum halkına kan bağışı noktasında daha duyarlı olmaya davet eden Akar, “Çorum`dan toplanan kan ile Çorum`a verilen kan arasında dengesizlik var. O dengeyi sağlamak lazım. İnanıyorum ki Kızılay`ımızın kan hizmetlerimizin ve sizlerin gayretleriyle bu aradaki açık kapanacaktır”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, Kızılay`ın yurt içinde ve yurt dışındaki yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini söyledi. Herhangi bir afet yaşandığında başka ülkelerden önce Türk Kızılay`ının o bölgede görev aldığını belirterek, “Millet olarak bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Çorum`da güzel çalışmalar yapılıyor. Ben de Kızılay üyesiyim. Çok aktif olarak hizmet edemesem de elimizden geldiği kadar katkı sunmaya çalışıyoruz”; ifadelerini kullandı.
Yapılan çalışmaların zorluluğunun farkında olduklarının altını çizen Başkan Külcü, “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Sonuçta hepimiz fani dünyadan göçüp gideceğiz. Ancak bizden geriye bir eser olursa o kalacak. Bizim insanlığımızın, inancımızın gereği de bu. Bizden sonra bizi hayırla yad ettirecek eserin bırakılması bizim ortak dünya görüşümüz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum”; dedi.

Konuşmaların ardından Kızılay Genel Başkanı Akar Başkan Külcü`ye fincan takımı ve kurumun çalışmalarının yer aldığı yıllık hediye ederken, Başkan Külcü de Akar`a vazo hediye etti.
Ziyarette Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşcı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Şubeler Müdürü Şahin Ünver, Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Yeşim Yılmaz da hazır bulundu.