Kitap ve Kültür Günleri’nin 4.sü törenle açıldı

20 Mayıs 2014 Salı

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Kitap ve Kültür Günleri düzenlenen törenle açılı. Saat Kulesi yanında gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Zülkarnin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Türkiye Basın Yayın Birliği Onursal Başkanı Hayati Bayrak, Müftü Yardımcısı Tahir Kılıç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Meclis Üyeleri, Gazeteci-Yazar Turgay Güler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kitap ve Kültür Günleri’nde açış konuşmasını yapan Türkiye Basın Yayın Birliği Onursal Başkanı Hayati Bayrak yeni bir medeniyet inşa ettiklerini belirterek, Çorum Belediyesi’nin kültür, sanat ve edebiyata yaptığı katkıların farkında olduklarını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de yaptığı konuşmada insanların geleceğe ait bilgileri öğrenmesi için kitapların önemli bir hazine olduğunu söyledi. Gül, şehrin hem imar hem de irfan olarak gelişmesinin önemine değindi.

Müftü Yardımcısı Tahir Kılıç’ın yaptığı dua ile açılan Kitap ve Kültür Günleri Çorum Belediyesi, İl Müftülüğü, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi, Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştiriliyor. 35 stantta 90 yayınevi ve yayıncı stant açtı. Kitap ve Kültür Günleri boyunca ünlü yazar ve gazeteciler Çorum halkı ile buluşacak.