31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

KIRKGÖZ ÇAYIRI’NDA AT YARIŞLARI NEFES KESTİ

17 Eylül 2012 Pazartesi

Belediyemiz tarafından organize edilen, 70 Rahvan, 4 İngiliz ve 4 Arap atının yarıştığı Kırkgöz Çayırı Geleneksel At Yarışları, Çorum’da yapıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen at yarışlarında birinci olmak ve ödülleri kazanmak isteyen jokeyler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmalara katılan jokeyler, izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptığı konuşmada, at yarışlarına katkı sağlayanlara teşekkür etti. “At yarışları bizim açımızdan önemli bir spor dalıdır” diyen Külcü, şunları kaydetti:

“Kırkgöz Çayırı’nda son kez at yarışlarını düzenliyoruz. Bu alan için ihale gerçekleştirdik. Çorum Hali’ni ve kamyon garajını bu alana yapacağız. Gelecek yıl burada at yarışları yapılmayacak. Siz bu işi seviyorsunuz biz de bu işi seviyoruz. ‘Eğer bu spor yaşasın’ diyorsanız uygun yeri bulun biz de bu alan içine yeni at yarışları alanı yapalım. At yarışlarını sizlerle buluşturalım.”

Yarışlara Samsun Vezirköprü’den katılan Ahmet Açıkgöz de (70) çocukluğundan beri ata bindiğini, Türkiye’nin birçok yerinde katıldığı yarışmalarda dereceler aldığını anlattı. Açıkgöz, gelecek yılki yarışlarda Çorum’da derece yapacağını kaydetti.

Yarışlarda, Rahvan Baş kategorisinde birinciliği Şahap Gürsoy, ikinciliği Ali Akbaş, üçüncülüğü Atilla Özgen, İngiliz kategorisinde birinciliği Adem Özkömürcü, ikinciliği Murat Eker, üçüncülüğü Barış Yanık, Arap atı kategorisinde ise birinciliği Ali Arslan, ikinciliği Ömer Al, üçüncülüğü Ömer Şükrü Fındık aldı.

Yarış sonrasında, dereceye giren jokeylere kupa ve para ödülü verildi. Yarışmalara, Çorum AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve çok sayıda davetli katıldı.