Kimse bizi oyuna getiremez

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Türkiye’nin yaşadığı en kanlı darbe girişiminin beşinci gecesinde, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte, Hürriyet Meydanı’na çıkarak, demokrasi nöbetçilerini selamlayan Alevi önderleri, Çorum’un Alevisi ve Sünnisi ile et ve tırnak gibi olduğuna işaret ederek, “Hiç kimse bu vatanı bölemeyeceği gibi, bizi de Alevi ve Sünni olarak asla bölemez. Kimse bizi oyuna getiremez.’ mesajı verdiler.

Türkiye’de darbe yapmaktan öte, Türkiye’yi tüm terör örgütlerinin eline teslim etme gibi hainlikten bile daha şerefsizce bir plan içerisinde olan FETÖ’ye karşı büyük bir lanetle bir araya gelerek, resmen Milli Mücadele örneği veren Çorumlular, beşinci gecede de meydanları boş bırakmadı.

Olası provokasyonlar açısından önemli uyarılarda bulunan ve herkesi kesinlikle sağduyulu davranmaya devam eden Başkan Külcü, bu konuda Çorumlular’ın tümünün sağduyusuna güvendiğini ifade etti.

Gecede vatandaşlara hitabeden Alevi Dedesi Arif Demiral, CHP eski İl Başkanı Gazi Özkubat ve Sultan Ana Vakfı Başkanı Sultan Kümbet, konuşmaların ardından Başkan Külcü ile birlikte halkı selamladı.

Irak Türkmenleri’nin de sahneye çıkıp destek görüntüleri verdiği gecede, Merkez Köy Muhtarlar Derneği ve Mahalle Köy Muhtarları Derneği üyesi muhtarlar, tüm Çorumlular’ı al bayraklarımızla selamladı.