Kıbrıs Mücahitleri Çorum'da

26 Haziran 2013 Çarşamba

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mücahit Komutanlar Derneği üyeleri, 33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nin onur konukları oldu.

Bir hafta süreyle Çorum’da kalarak şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan Mücahit Komutanlara KKTC Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ve Belediye Meclis üyeleri de eşlik ediyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, KKTC Heyeti onuruna Velipaşa Konağı’nda öğle yemeği verdi. Yemeğe Kıbrıs Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül ve üyeler de katıldı.

KKTC Mücahit Komutanlar Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş, 1958-1974 Kıbrıs’ta mücadele verenlerin temsilcileri olarak Çorum’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ergüneş, Kıbrıs davasına ömrünü adayan insanların bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti.

KKTC Tatlısı Belediye Başkanı Hayri Orçan ise, 1958 yılında başlayan Kıbrıs mücadelesinin değerli neferleri ve daha sonraki dönemin mücahit komutanlarını 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gazilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada gönüller bir olunca uzakların yakın olduğunu belirterek, “Aradan 30 yıla yakın zaman geçmesine rağmen oradaki hatıralarımız hala taze. Orada yaşanan hüzünler sevinçler hala hafızalarda. Bizde o günleri yaşayan büyüklerimizi bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl fuarda Belediye Başkanımız Hayri Orçan’la mücahit komutanları ve gazilerin buluşturulmasını görüşmüştük. Önce Muharip Gazilerimiz oraya gitti. Tatlısu Belediyemiz ev sahipliği yaptı. Şimdi de biz Kıbrıslı mücahitlerimizi davet ettik.” dedi.