KENTSEL DÖNÜŞÜM’ÜN 2. ETABI BAŞLIYOR

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Kentsel Dönüşüm Projesi`nin ikinci etap çalışmaları başlıyor. Bu kapsamda mülk sahipleriyle yapılan anlaşma sonucu Kunduzhan Mahallesi Devane bölgesindeki evlerin yıkımına başlandı. 240 konutun inşa edilecek olan bölge yıkım çalışmalarının ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne devredilecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, başkan yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, belediye meclis üyeleri ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Külcü, incelemeler sırasında iş makinesine binerek ikinci bölgede yer alan binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Başkan Külcü, kentsel dönüşüm çalışmalarında hızla yol aldıklarını belirterek, “Bölgede çok sayıda mülkiyet bulunmasına rağmen önemli bir aşamayı geride bıraktık” dedi. 35 Milyon TL’ye ihale edilen 1. etapta 440 konutun inşaat çalışmalarının başladığını hatırlatan Külcü, “Şimdi ikinci etap için çalışma başlattık. Birinci etap ve ikinci etapta toplam 45 bin metre kare alanı kamulaştırmış oluyoruz. Bu önemli bir çalışmadır. Belediye olarak mutluyuz. Aynı şekilde bu heyecanın buradaki hak sahiplerine yansıyor olması da ayrı bir mutluluk kaynağı” dedi.

İlk etapta bölgedeki hak sahiplerine 11 milyon nakden, 6 milyon TL’lik ise konut karşılığı olmak üzere toplam 17 milyon TL’lik ödeme yapıldığını açıklayan Külcü, ikinci etap bölgede ise 11 milyon TL nakit ödeneceğini, kalan 5 milyon TL’nin ise hak sahiplerine daire olarak verileceğini açıkladı.

İkinci etap bölgede hak sahiplerine yapılan ödemelerin yüzde 90 seviyesine ulaştığını dile getiren Külcü “Anlaşamadığımız birkaç mülkiyet sahibi var. Süreç içerisinde onlarla da anlaşarak işi nihayetlendirmiş olacağız” dedi.