20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

KENTLE İÇ İÇE BİR ÜNİVERSİTE İÇİN KARAR ALDIK

2 Mart 2012 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kampus yeri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belediye Meclisi`nin mart ayı toplantısında konuşan Başkan Külcü, 540 dönümlük bir alanda kampus düzenlemesi yaptıklarını vurguladı.

Bu tür düzenlemelerde çoğunlukla itirazla karşılaştıklarını ve bu nedenle itiraz edebilecek kişi sayısını azaltmak amacıyla özel mülkiyetin yanından bir sınır oluşturarak öncelikle kamuya ait olan yerleri kampus alanına dahil ettiklerini dile getirdi. Külcü, “Belediyemizin asfalt şantiyesi olarak kullandığı yeri ve onun üzerinde nispeten bina yapmaya uygun olmayan ama peyzaj açısından da fevkalade uygun olduğunu düşündüğüm bir alanı Hitit Üniversitemize tahsis edilmek üzere kampus alanı olarak işaretleyeceğiz.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir sonraki aşamada ise üniversitenin ikinci bir genişleme alanı olarak genişleme alanı olarak ifade edilebilecek bir tanımlamayla üniversite bünyesine katacaklarını kaydederek üçüncü aşamada ise 350 dönüm civarında olan Akıncılar Kışlası`nın bulunduğu alanın kampus alanı içerisine dahil edileceğini vurguladı.

Külcü, kampus alanının şehrin dışında olmasının öğrenciyle kentte yaşayan insanlar arasında bir kopukluk meydana getirdiğini bu nedenle kampus yerinin yakın bir bölgede olmasının öğrencileri ders sonrasında ve hafta sonlarında şehrin içerisinde daha fazla vakit geçirmesini sağlayacağına inandığının altını çizdi.