32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

KENTİMİZİ HERKES İÇİN YAŞANA BİLİR HALE GETİRİYORUZ

4 Aralık 2012 Salı

Vali Sabri Başköy ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırma adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, Çorum’da son yıllarda fiziki mekanlarda engellilere yönelik düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Vali Sabri Başköy, beraberinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutan Vekili, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Sakatlar Derneği Çorum Şubesi’ni ziyaret etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen ziyarette; Sakatlar Derneği Şube Başkanı Yusuf Hoşnut ile birlikte Altı Nokta Körler Derneği ve İşitme Engelliler Derneği yöneticileri de hazır bulundu.

Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Dünya Engelliler Günü’nün tarihçesi hakkında bilgiler verdikten sonra kendileri açısından en büyük sorunun mimari engeller olduğunu söyleyerek, birçok kamu kurum ve kuruluşuna gitmekte zorluk çektiklerini kaydetti. Çorum’da son yıllarda gerek Valilik, gerek Belediye ve diğer kurumların desteği ile mimari engellerin bir bir aşıldığına dikkati çeken Hoşnut, bu konuda önemli bir mesafe alındığını, bunun da sevindirici olduğunu vurguladı.

Mavi kapak toplama konusunda da toplumsal bir duyarlılık oluştuğunu, Belediye’nin yeni mavi kapak toplama kutuları yaptırarak kendilerine destek olduğunu bildiren Hoşnut, duyarlı yaklaşımdan dolayı teşekkür etti. Hoşnut ayrıca birçok engelliye araç dağıtımı yapıldığını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, engellilerden gelen tüm taleplere olumlu cevap vermeye, karşılamaya çalıştıklarını anlatarak, Çorum’da çok sayıda engelliye araç dağıtımı yaptıklarını, taleplerin artık yok denecek kadar azaldığını söyledi.

Dünya Engelliler Günü’nün, diğer özel günlerde de olduğu gibi bir farkındalık yaratma, toplumun dikkatini çekme, muhasebe yapma ve değerlendirme günü olduğunu anlatan Külcü, Engelliler Günü kutlamalarının bir günle sınırlandırılamayacağını kaydetti.

Belediye hizmetlerini artık engellilerin yaşamını kolaylaştıracak özellikle yaptıklarına dikkati çeken Külcü, “Birlikte yaşadığımız kentin engelliler başta olmak üzere herkes için elverişli olmasına özen gösteriyoruz. Herkesin hayatını kolaylaştırmaya, refah düzeyini artırmaya çalışıyoruz” dedi.