31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

KENT PARK İÇİN DEV ADIM

14 Eylül 2012 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kent Park arazisinin Maliye Bakanlığı`ndan tam devrinin yapıldığı müjdesini verdi.

Tarım İl Müdürlüğü Lojmanları`nda düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, seçim öncesi verdikleri Kent Park sözünün devir işlemlerini tamamladıklarını baharla birlikte başlayacak olan inşaat çalışmalarının 2013 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü Lojmanları`nda yıkım için ilk talimatı veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yıkılan alana Tarım İl Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatının yapılacağını bildirdi.

Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Turhan Candan, bazı belediye meclis üyeleri ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu yıkım töreninde konuşan Başkan Külcü, yıkılan lojmanın yerine taban alanı 953 metrekare, kullanım alanı ise 4 bin 760 metrekare olan hizmet binası inşa edileceğini söyledi.

2 milyon 888 bin TL+ KDV olarak hizmet binası inşaatının da ihale edilerek, sözleşmesinin yapıldığını duyuran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, uzun süren bürokratik işlemlerin başarıyla tamamlandığını, bundan sonraki sürecin ise inşaat süreci olarak hızla ilerleyeceğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kent Park alanının belediyeye devri konusunda, Maliye Bakanı Müsteşarı Hemşehrimiz Naci Ağbal`ın çok büyük emeklerinin olduğunu belirterek teşekkür etti.

Kent Park alanının devri konusunda hafta başında Başbakan`ın onay verdiğini, akabinde de Maliye Bakanı tarafından atılan imza ile 157 bin metrekarelik alanın belediyeye devredildiğini söyleyen Başkan Külcü, “Maliye Bakanlığı`ndan hazine arazisi almak kolay bir iş değildir. Tüm bu çalışmalarımızın başarıyla ve sorunsuz olarak tamamlanmasında değerli hemşehrimiz Maliye Bakanı Müsteşarı Sayın Naci Ağbal`ın çok büyük katkısı ve emeği vardır. Ankara`da sürdürdüğümüz tüm işlerimizde bir belediye başkanı gibi gayret gösterdi. Bu konudaki değerli katkıları nedeniyle Sayın Ağbal`a özellikle teşekkür ediyorum.”; dedi.