21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

KENT PARK, HAL VE KAMYON GARAJI MÜJDESİ

26 Ocak 2012 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`a yapılacak olan büyük projelerle ilgili basına bilgi verdi. Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında Kent Park, Yeni Sebze Hali ve Kamyon Garajı ile ilgili gelişmeleri açıklayan Başkan Külcü, Kent Park yapılacak olan arazinin Belediyeye devrini müjdeleyen Külcü, Hal ve Kamyon Garajı yeri için de Maliye Bakanlığı’ndan Şubat sonunda karar çıkacağını duyurdu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Seçim öncesi verdiğimiz tüm sözleri birer birer yerine getiriyoruz ve hayata taşıyoruz” dedi.

2009 yılından itibaren üzerinde çalıştıklarını söylediği Kent Park Projesi, yeni Sebze Hali ve Kamyon Garajı konularında önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Maliye Bakanlığı ile Gıda ve Tarım Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz görüşme ve çalışmalarda önemli aşamalar kaydettik.”; dedi.

Tarım İl Müdürlüğü adına tahsis edilen arsanın bu tahsisinin kaldırılmasının ardından Çorum Belediyesi olarak Maliye Bakanlığı’na tahsis müracaatı yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Şubat ayı sonunda kararın Maliye Bakanı tarafından imzalanmasını beklediklerini vurguladı.
Kent Park`ı 157 bin metrekarelik bir alanda oluşturacaklarını ifade eden Külcü, “Bu büyüklükte bir park Çorum`un mevcut en büyük parkı olan Bosna Parkı’ndan üç kat büyük olacak. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’ndan ise 4 kat büyük olacak”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hıdırlık Caddesi üzerinde 30 dönümlük bir alanın Tarım İl Müdürlüğü’nün hizmetleri için ayrıldığını, belediye olarak Kırkgöz Çayırı mevkiinde Hal ve Kamyon Garajı olarak işaretlenen 68 bin metrekarelik alan bedeli karşılığında Tarım İl Müdürlüğü’ne zemin artı 3 kat olmak üzere 4 bin 760 metrekare kullanım alanlı hizmet binası yapacaklarını açıkladı.

Arsası Belediye’ye devredilecek olan Hal ve Kamyon Garajı alanına yapılacak olan Sebze Halinin mevcut Sebze Hali ile kıyaslanamayacak kadar modern olacağının altını çizen Başkan Külcü, “Adeta yeni bir yaşam merkezi çağdaşlığında inşa edilecek” dedi. Külcü, Kamyon Garajı’nın yapımıyla birlikte de şehir içine yapılan kamyon parklarının son bulacağını, garaj içerisinde nakliyeci esnafı için de işyerleri olacağını, şehir içinde var olan nakliyeci işyerlerinin de buraya taşınacağını duyurdu.

Kent Park ile Yeni Sebze Halinin yeri için yapılan anlaşmadan Çorum Belediyesi’nin toplam 350 dönümlük gayrimenkul sahibi olduğuna dikkat çeken Külcü, yapılan çalışmalarda amaçlarının belediyeyi gayrimenkul zengini yapmak olmadığını, var olan yerlerin en iyi şekilde değerlendirilerek, halkın ve Çorum’un hizmetine sunmayı hedef edindiklerine dile getirdi.

Maliye Bakanı Müsteşarı hemşehrimiz Naci Ağbal’ın ismini özel olarak ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bu konuda en büyük desteği ve ilgiyi hemşehrimiz Naci Ağbal’dan gördük. Kendisine tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Bu çalışmalara çok büyük emek verdi. Ayrıca Naci Ağbal’ın Çorum’un gündemini basın aracılığı ile yakından takip ettiğinin de yakın şahidi olarak, kendisinin Çorum’a olan ilgisinin Çorum açısından önemli bir kazanım olduğuna inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, müjdesini verdiği projelerin 2012 yılı bahar ayı sonunda başlayacağını, prensip olarak her proje için 18 ay inşaat süresi belirlediklerini anlatarak, “Projelerimizin bitiş tarihi olarak 18 ay süre öngörüyoruz ve tüm projelerimiz 18 ayda tamamlanıp hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak. Göreve gelmeden önce ne söz vermişken hepsini birer birer hayata taşımış olarak, bir sonraki seçimde hemşehrilerimizin huzuruna çıkacağız” diye konuştu.