32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

KENT PARK’IN ÖNEMLİ BİR AYAĞINI TAMAMLIYORUZ

5 Aralık 2012 Çarşamba

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nın temeli atıldı.

Kent Park Projesi kapsamında gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, temeli atılan hizmet binasının, Kent Park Projesi’nin önemli ayaklarından biri olduğuna işaret etti.

Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin de katıldığı temel atma töreninde, hayırlı olması dileğiyle butona basıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kent Park Projesi kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından belediyeye devredilen yerlere karşı, belediyenin Tarım Müdürlüğüne yeni bir hizmet binası yaptığını vurgulayarak, yeni hizmet binasının 13 Ekim 2013’te tamamlanacağını kaydetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nın temel atma töreninde konuşan Başkan Külcü, hizmet binası inşaatının, Kent Park Projesi’nin önemli ayaklarından birisini oluşturduğunu söyledi. Kent Park Projesi’ne 2013 yılı bahar aylarıyla birlikte başlayacaklarını anlatan Külcü, hedeflerinin bu projeyi en kısa sürede tamamlamak olduğunu bildirdi. Göreve başladıkları günden beri projesi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Külcü, “Çalışmamızın bir ayağı da burada yürütüyoruz. Park yapacağımız alanın içinde kalan ve tarım il müdürlüğü tarafından kullanılan binaların boşaltılması ve onların yeni bir çalışma alana kavuşması için bir hizmet binası yapıyoruz. Binamızın tamamlanma tarihi normal süreçte 13 Ekim 2013 olarak görülmekte. 1-2 ay daha erkene çekebiliriz. Temmuz ayında yapmış olduğumuz evlerle ilgili ihalemizin kamu ihale kurumunda incelenmesi tamamlandı. Oranın müteahhite yer tespiti yapılıyor orada inşaatımız başlayacak. Kamyon garajı ve halle ilgili yer tespiti yapıldı. Müteahhit çalışmaya başladı. Buhara’daki Buhara Kültür Merkezi’nin inşaatı başladı. 5 ayrı yerde yapılmasını gerçekleştireceğimiz kadın ve gençlik merkezlerinin de ihalesi yapıldı. Yer tespitleri gerçekleştirildi, çalışmaları başlatıldı.” dedi.

Külcü, Belediye olarak Çorum`un önünü ve ufkunu açacak projelere ağırlık verdiklerini ve dönemleri sonunda bu projelerin önemli bir kısmını hayata geçirmiş olacaklarını sözlerine ekledi.