32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

KENT PARK 1.5 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

5 Aralık 2012 Çarşamba

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Tarım Müdürlüğü`nü de içerisine alan 175 bin metrekare büyüklükteki Kentpark için proje çalışmasının 2013 Şubat ayında tamamlanacağını, uygulama ihalesinin baharın ilk aylarında gerçekleştirileceğini belirterek, “Çalışma sezonu ile beraber inşaat işleri başlamış olacak. Bu projenin uygulama süresi 15-18 ay aralığında olacağı tahmin ediliyor. Tahmini maliyeti ise 15 milyon lira olacaktır”; dedi.

“Kentlerin rekabeti konusunda iddiası olan hemen her kentte şehrin tamamına hitap eden; küçük-büyük, genç-ihtiyar, kadın-erkek herkesin kendisi için vakit geçirebileceği bir uğraşı bulduğu parkları vardır”; diyen Külcü, Çorum`un da böyle bir parka kavuşması için çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü dile getirdi.

Maliye Bakanlığı tarafından net 157 bin metrekare, etrafındaki yollarla beraber 175 bin metrekare alanın park yapılmak üzere Belediye`ye tahsis edildiğini belirten Külcü, şu açıklamayı yaptı:

“Şu anda bir yandan parkın Tarım İl Müdürlüğü tarafından tahliyesini sağlamak için onlara bir hizmet binası inşa ediyoruz. Diğer yandan ise süratli bir şekilde Kent Park, hemen yanında Hıdırlık Parkı ve adeta onun müştemilatı şeklinde oraya çıkacak olan bir kent meydanı planlaması yapıyoruz. Bunlar birbiriyle bağlantılı projeler olmakla beraber 3 ayrı proje şeklinde çalışılmaktadır.

Kentpark proje çalışması 2013 yılı Şubat ayında tamamlanmış olacak. Uygulama ihalesi baharın ilk aylarında gerçekleştirilecek ve çalışma sezonu ile beraber inşaat işleri başlamış olacak. Bu projenin uygulama süresi 15-18 ay aralığında olacağı tahmin ediliyor. Tahmini maliyeti ise 15 milyon lira olacaktır.

Kent parkın içerisine neler olacak?

30.000 m2 lik bir gölet, 200 ailenin aynı anda piknik yapabileceği piknik alanı, yürüyüş ve koşu parkuru, gölet kenarında anfi, çay bahçesi, kafeler, restourant, sergi ve satış birimleri, kum havuzu, su sporları, kayık gezintileri, seyir tepesi vs.