Kent Arşivi, geçmişle gelecek arasında köprü oluyor

6 Mart 2020 Cuma

Çorum tarihinin önemli yazılı bilgi ve görsel dokümanlarını bünyesinde bulunduran Çorum Belediyesi Kent Arşivi, Çorum ile ilgili araştırma yapmak isteyen tüm bilim insanı ve araştırmacılara kaynaklık etmeye devam ediyor.

Kent Arşivinin Çorum’da kültür ve sanat hayatında önemli bir yer tuttuğu söyleyen Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum halkının Kent Arşivine bugüne kadar verdiği destekler için teşekkür etti ve bir de çağrıda bulundu. Başkan Aşgın, elinde tarihi nitelikte belge ve fotoğraf olan herkesi bu fotoğrafları Kent Arşiviyle paylaşmaya davet etti.

Çorum’un tarihine ışık tutması amacıyla kurulan Kent Arşivinin geçen sürede her türlü yazılı, görsel bilgi ve belgeyi bünyesinde topladığını ve bu belgeleri yazılı eserler haline getirdiğini belirten Başkan Aşgın, “Bu bilgi ve belgelerin eser haline getirilmesi, basımı, çoğaltılması, yayımı ve dağıtılmasını yapıyoruz. Gerek il dışında gerekse ilimizde Çorum’la ilgili yazılanları, basımı yapılan kitapları, kütüphanemize kazandırıyoruz. Çorum hakkında araştırma yapan akademisyen ve araştırmacılara her türlü imkanı sunuyoruz” dedi.

“Kent Arşivimizde şehrimizin tarihine, kültürüne ait ilmi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bilgiye, belgeye hemşehrilerimiz istediği zaman ulaşabiliyor.” diyen Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bastırdığımız eserleri Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Bu eserler, Çorum’un tanıtımı için de kıymetli eserler olarak kütüphanelerdeki yerini aldı’ şeklinde konuştu.

Çorumun tarihi ve kültürel birikimini yansıtan, basım ve yayımı yapılan fotoğraf albümlerini ve eserlerini daha da zenginleştirmek ve bu alanda yeni eserlerin basım ve yayımını yapmak istediklerini ifade eden Aşgın, “Vatandaşlarımızdan başta geçmiş yıllara ait fotoğraf olmak üzere arşivlerinde bulunan her türlü yazılı, görsel bilgi ve belgeyi bizlerle paylaşmalarını rica ediyoruz. Hemşehrilerimizin getirdiği bilgi ve belgeler teknik ekipmanlarca taranıp, arşiv kayıtlarına alınıp kendilerine geri verilecek. Bu konuda hemşehrilerimizi duyarlı olamaya davet ediyoruz.” dedi.

Foto Galeri

Kent Arşivi, geçmişle gelecek arasında köprü oluyor Kent Arşivi, geçmişle gelecek arasında köprü oluyor Kent Arşivi, geçmişle gelecek arasında köprü oluyor Kent Arşivi, geçmişle gelecek arasında köprü oluyor Kent Arşivi, geçmişle gelecek arasında köprü oluyor Kent Arşivi, geçmişle gelecek arasında köprü oluyor Kent Arşivi, geçmişle gelecek arasında köprü oluyor