20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

KENE VAKALARI İLAÇLAMA İLE AZALACAK

21 Mart 2012 Çarşamba

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri havaların ısınması ile birlikte yeşil alanları ilaçlama çalışması başlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Candan, 8 kişilik bir ekip ile yılsonuna kadar yapılacak ilaçlamayla kene oluşum sürecini kesintiye uğratmaya çalıştıklarını, bu sayede kent merkezinde kene vakalarının azalacağını kaydetti.

Belediye bir taraftan insanların korkulu rüyası haline gelen kenelerle mücadele ederken diğer taraftan da yanı vatandaşların yaz mevsimini rahat geçirebilmesi için sinek ve haşere ile mücadelelerini sürdürüyor. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kene ile mücadele çalışmalarında belediyeye bağlı ekiplerin üzerine düşen göreve yerine getirdiğini söyledi.

İlaçlama çalışmalarının kene popülasyonuna dolaylı olarak etki ettiğini dile getiren Candan, “Kene oluşum sürecini, kene üreme sürecini kesintiye uğratıyor. Yaptığımız mücadelede etken maddelerimizin önemli bir bölümü kene oluşumunu azaltıyor geciktiriyor. Kent içerisinde ve mücavir alanlar sınırları içerisinde kene vakalarında önemli bir azalmaya yol açacaktır”; dedi.

Başkan Yardımcısı Candan, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 2012 sinek ve haşere ile mücadele çalışmaların da başlatıldığını açıkladı. 8 kişilik ilaçlama ekibi ile yılsonuna kadar ilaçlama çalışmalarının devam edeceğini anlatan Candan, 6 sırt motoru, 1 pikap ve 1 holder ile özellikle dere yatakları ve sulak alanlarda şu anda larva ile mücadele yapıldığını söyledi. Candan, bu sezon rahat bir sezon geçirileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl rahat bir sezon geçirildiğini hatırlatan Candan, “Deneyimlerimiz, yeni ilaçlama araçlarımız ile bu yılda rahat bir sezan geçirmeyi umuyoruz. Vatandaşlarımız açık alanlara çöp atmasınlar. Çöp konteynırlarının kapaklarını mutlaka kapalı tutsunlar. Bu hem sinek oluşumuna hem de kokuya doğrudan etki eden bir durumdur. Açık alana çöp atıldığı gören vatandaşlarımız mutlaka bize haber versinler. Biz acil ekiplerimizle oraya müdahale ederek o bölgedeki çöpleri kaldırıyoruz. Vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz”; ifadelerini kullandı.