Kendi dilini bilmeyen yabancı dili öğrenemez

24 Mayıs 2016 Salı

Çorum Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında Kültür Necip Fazıl`ı anıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Prof. Dr. Alaaddin Karaca, program öncesi Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerle buluştu.

“Türk Modernleşmesi ve Sosyal Bilimler” konusu üzerinde duran Karaca, Türk eğitiminin teknolojiye aç olduğunu ve bu açlığıda gidermesi için bilime soyunduğunu belirtti. Sanatın, sanatçının ve şairlerin insanlarda derin etkiler bıraktığına vurgu yapan Karaca, “Türkiye`nin en büyük sorunlarından birisi sanattan uzaklaşması ve kopmasıdır. Kendi dilini iyi bilmeyen yabancı dili iyi öğrenemez. Bu yüzden sevgili gençler kendi edebiyatınızı iyi bilin, evrensel olun. Müziğimizi, dilimizi,kültürümüzü herkes bilsin”; dedi.

Aldığınız eğitimi asla küçümsemeyin!

Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine yönelik konuşan Prof. Dr. Alaaddin Karaca, sosyal bilimlerin önemine de değindi. Öğrencilere aldıkları eğitimi asla küçümsememeleri gerektiğini ifade eden Karaca, “Sizin yapacağınız eserler gelecek ve sosyal bilimler açısından çok önemlidir. Türkiye’deki toplumu ve yaşadığı değişimi yaşatacak yerli sosyologlara ihtiyaç vardır.Bunlar da sizin aranızdan çıkacaktır.”; diye konuştu.

Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Okul Müdürü Zeki Babaoğlu, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.