Kayıp yakınlarından Külcü’ye ziyaret

30 Nisan 2013 Salı

Kayıp Aileler Derneği Başkanı Mustafa Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Kayıp Aileler Derneği Başkanı Mustafa Çetin yaptığı konuşmada Kayseri`de yaşanan kayıp olayının, Türkiye`nin bu konuda dikkat kesilmesine yol açtığını, medyanın konuyu yakından ve detaylı takibi sonucu, kayıp ailelerin yaşadığı dramın toplum tarafından çok daha iyi anlaşılır hale geldiğini anlattı.

“Çalışmalarının büyük bir takdir ve beğeniyle takip ettiğimiz Sayın Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`nün desteğiyle Hürriyet Meydanı`nı astığımız afişimiz, 6 kaybımızın bulunmasına sebep oldu”; diyen Çetin, bu tür desteklere her zaman ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yakınları kaybolan ailelerin acılarının dindirilmesinin ulvi bir çalışma olduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bu acıların bir an evvel dinmesi ve sonuca daha hızlı ulaşılması için her türlü desteğe hazırız”; dedi.

Dernek yöneticileri Aysel Öz, Fatih Candemir ve Aysema Tatay`ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Külcü, belediyelerin sosyal sorumluluklarından söz ederek, “Belediyeler sosyal hayatın içinde de varlığını güçlü bir şekilde hissettirmelidir. Kayıp arama çalışmalarını hızlandırmak ve bir an evvel sonuca ulaşılmasını sağlamak için her türlü katkıya hazırız. Belediyemizin kapısı da, gönül kapımız da sonuna kadar açıktır”; dedi.