20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

Katkı payı açıklaması

14 Kasım 2015 Cumartesi

Yerel gazetelerin bazılarında, belediyemiz tarafından Zafer – Aksaray Sokaklarda yapılan içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarıyla ilgili yapılan haberde, çalışmalar neticesinde vatandaştan alınan Katkı Payı ücretlerinde adaletsizlik yapıldığı gerekçesiyle tepkiler olduğu şeklinde bir bilgi yer almakta.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, Katkı Payı ücretlerinde her hangi bir adaletsizliğin söz konusu olmadığını belirtti ve; ” Yapılan bu hat yenileme çalışmaları halkımızın yaşam kalitesini daha da yükseltmek amacıyla yapılmaktadır. Yapılan hat yenileme çalışmaları belediyenin görev ve sorumluluğu içerisinde olduğu için vatandaştan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak ana şebeke hatlarından meskenlere kadar çekilen içme suyu abone hatlarının tüm masrafları yasal olarak vatandaşların sorumluluğundadır. Ayrıca parsel sınırı içerisinde kalan ve sayaçlara kadar olan kısım da hesaplamalara dahil edilmemektedir. Katılım Payı, götürülen hizmetlerin bir kısmının vatandaştan alınmasıdır. bu da hesaplanırken yapılan harcamaların mevcut parsellere isabet eden kısımları için alınır. Tüm parsellere yapılan işlemler ve kullanılan malzemeler aynı olduğu için parsel içerisinde bulunan yapının büyüklüğü dikkate alınmaz, dolayısıyla tek katlı ve ya çok katlı binalar arasında ayrım yapılmaz ve parsel bazında ücretlendirme yapılır.”; dedi.

Vatandaşımıza dağıtılan tebligatlarda belirtildiği üzere alınacak olan katkı payı, abone hattının çekilmesinde kullanılan kazı, dolgu, malzeme, bağlantı, işçilik vb. kalemleri kapsamaktadır diyen Yabacıoğlu, ayrıca belirtilen bu kalemlerin ücret tarifesinin Belediye Meclis Kararına göre hesaplandığını ifade etti.