Katı Atık Projesi’nin inşaat yapım ihalesi yapıldı

9 Eylül 2013 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Katı A tık Projesi`nin inşaat yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Belediye Meclisi`nin Eylül ayı toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaklaşık 6 yıldır devam eden Katı Atık Projesi`nin maliyetinin % 72`sinin Avrupa Birliği, % 10`unun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geriye kalan kısmının da Çorum Belediyesi ve birlik üyesi belediyeler tarafından finanse edileceğini kaydetti.

Avrupa Birliği delegasyonu tarafından Çorum Belediyesi`nin de içinde bulunduğu Türk temsilcilerin değerlendirme yaptığını ifade eden Başkan Külcü, “İhalenin kabul edilmesiyle birlikte bir an önce inşaat çalışmaları başlayacak. Çorum, vahşi depolamadan düzenli depolama sistemine geçecek”; dedi.