20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

KARLA MÜCADELEYE ARA VERMEDEN DEVAM

11 Şubat 2012 Cumartesi

Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışı dünden itibaren Çorum genelinde de kendini hissettirmeye başladı. Çorum Belediyesi kar yağışı nedeniyle vatandaşların sorun yaşamaması için yoğun çaba sergiliyor.

Gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte harekete geçerek çalışmaya başlayan Çorum Belediyesi`ne bağlı ekipler, halen çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Çorum`u da etkisi altına alan kar yağışı öncesinde gerekli tedbirleri alan Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yağışın başladığı dün geceden itibaren harekete geçti. Kar yağışının meydana getirebileceği her türlü olumsuz koşulun önüne geçmek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, gece saatlerinde başladıkları çalışmalarını halen sürdürüyor.

4 adet greyder, 7 adet loder kepçe, 10 adet kamyon, 8 adet loder, 3 adet tuzlama aracı ve çok sayıda personel ile karla mücadele çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, ulaşımda sorun yaşanmaması için yollarda çalışmalarını sürdürürken, aynı zamanda kaldırımları da kardan temizleyerek yayalar için gerekli önlemleri aldı. Oluşturulan kar temizleme ekipleri 24 saat hazır bekletiliyor. Özellikle ana arterler ve caddelerde sürdürülen çalışmalar kapsamında buzlanma vb. olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirleri de alan ekipler, kar yağışı süresince çalışmalara devam edecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum`u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek sorunları Çorum`da en aza indirebilmek için bütün imkanların seferber edildiğini söyledi.

Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin yolların sürekli açık tutulmasını sağlamak için gece ve gündüz çalışmalara devam ettiğini belirten Başkan Yardımcısı Alper Zahir, karla mücadele için yeterli ekip, ekipman ve tuz stoklarının mevcut olduğunu dile getirdi. Başkan Yardımcısı Zahir, vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahat yürümeleri için de kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Ercan Tomuroğlu (Esnaf)

“Çorum Belediyesi`nin karla mücadelede çok büyük bir çalışma yapıyor. Gerek yollarda gerekse kaldırımlarda vatandaşın ve esnafın mağdur olmaması için çalışmalarını sürdüren ekiplere, Belediye Başkanımıza ve çalışan tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum”;

Veli Burcu (Esnaf)

“Esnaf olarak çarşımızda bu zaman kadar böyle karla mücadele çalışması yapan bir belediye görmedik. Belediyemiz karla mücadeleyi çok erken saatlerde yaparak vatandaşımızın mağdur olmamasını sağlıyor. Çarşımızın karlı olduğunda müşteriler gelmiyordu. Ama belediyemiz çarşımızda da kar temizleme çalışmalarını yaptıktan sonra canlanma meydana geldi. Kar temizleme ekiplerine teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.”;

Öte yandan, Çorum Belediyesi`ne bağlı 153 Alo Zabıta hattı da vatandaşlardan gelen şikayetleri alıp, ilgili müdürlüklere bildiriyor. Çorumluların her türlü sorun ve şikayetlerini ulaştırabildikleri Alo 153, sorun ve şikayetlerin çözüme kavuşturulması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.