20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

KARLA MÜCADELE YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR

1 Şubat 2012 Çarşamba

Çorum`da süren kar yağışı nedeniyle alarmda olan Belediye ekipleri çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.
Meteoroloji Müdürlüğünün verilerini dikkate elen Çorum Belediyesi, yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanmıyor. Kurulan 11 ekip yollarda kar temizleme çalışması yaparken, 3 otomatik tuz aracı ise yolları tuzlayarak yolların donmasını engelliyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. 4 adet greyder, 7 adet loder kepçe, 10 adet kamyon, 8 adet loder, 3 adet tuzlama aracı ve çok sayıda personel ile gerçekleştirilen kar temizleme çalışmaları büyük bir başarıyla sürdürülüyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Hava tahmin raporları doğrultusunda başlayan kar yağışına karşın ekiplerimiz hazırlıklı. Oluşturulan kar temizleme ekipleri 24 saat hazır bekletiliyor. Dün gece başlayan karın ardından ekiplerimiz geceden beri bütün yoları açmak için çalıştılar. Kar yağışı aralıksız devam ederken, biz de önlemlerimizi aldık. Hastane yollarımız, ana arterler yollarının açılması için özen gösteriyoruz. Diğer mahallelerde de makinelerimiz turlayarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Buzlanmaya karşı önlemimizi almıştık. Yeterli tuz ve mucur stokumuz var. Vatandaşlarımızın da buzlanmalara karşı hazırlıklı olması v e gereken önlemlerini almaları gerekiyor” dedi.