21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

26 Ocak 2012 Perşembe

Belediyemiz ani bastıran kar yağışlarına karşı ekipleri 24 saat hazır bekletiyor. Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. 4 adet greyder, 7 adet loder kepçe, 10 adet kamyon, 8 adet loder, 3 adet tuzlama aracı ve çok sayıda personel ile gerçekleştirilen kar temizleme çalışmaları büyük bir başarıyla sürdürülüyor.

Çorum`da gece başlayan ve sabaha kadar devam eden yoğun kar yağışının ardından Çorum Belediyesi kar çalışması yapacak ekipler alarma geçti. Kar yağışının durmasının ardından kar temizleme çalışmasına başlayan ekipler ilk olarak şehrin ana caddelerini temizleyerek trafik akışının normal olarak seyretmesini sağladılar. Sabah saat 04.00`te çalışmalarına başlayan kar temizleme ekipleri mesai saati öncesinde yolları trafiğe açarak ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmasını engel oldular. 3 adet tuzlama aracı sürekli olarak yollarda tuzlama çalışması yaparak yollarda meydana gelebilecek buzlanmaya karşı önlem aldı. Kar temizlemesi yapan ekipler ise yol ve kaldırımlardaki karları toplayarak vatandaşların günlük yaşamlarını rahatça sürdürebilmelerini sağladılar.

Belediyemiz kar yağışı ve don olaylarına karşı tedbiri elden bırakmıyor. Yoğun kar yağışına karşı ekipler her an kar çalışmasına karşı hazır tutuluyor. Dün gece yağan yoğun kar yağışının ardından hemen harekete geçen ekipler gece kar mesaisi yaparak sabaha kadar kar çalışması yaptılar.

Sürücüler ile vatandaşların zorluk yaşamaması için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Karla mücadele çalışmalarını yürüten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir,”Belediyemize ait Fen İşleri, Temizlik işleri ve İtfaiye ekipleri yoğun mesai yapıyor. Oluşturulan 11ekip kar çalışmasını aralıksız olarak yoğun şekilde sürdürüyor. Vatandaşlarımızın kar yağışı sonrası oluşan kar ve don olaylarından olumlusuz etkilenmemeleri amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Herhangi bir aksaklığa meydan vermemek amacıyla gece gündüz ekiplerimiz hazır bekletilmektedir”; dedi.