32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Kamyon Garajı törenle açıldı

26 Mayıs 2015 Salı

Çorum Belediyesi’nin yapımını bir süre önce tamamladığı 3 milyon lira maliyetli Kamyon Garajı törenle hizmete açıldı.

Çevre Yolu Gıda Toptancılar Sitesi arkasında gerçekleştirilen açılışa Vali Ahmet Kara, AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, AK Parti Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Feyzi Apaydın, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, kamyoncu esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu ise, bazı çevrelerin partilerine yönelik “Bunlar hizmet bilmez”; yönünde eleştiriler yönettiğini belirterek, “Bazıları bize hizmet bilmez diyormuş. Biz siyaset bilmeyiz hizmeti biliriz. Milletimizin huzuruna gittiğimizde de başımız dik şekilde hesap vermesini biliriz. Ayak oyunu bilmeyiz, oy devşirmeyi bilmeyiz, biz hizmeti biliriz. Söz veririz yerine getiririz”; ifadelerini kullandı.

“Esnafımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz”

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra esnaflarla birlikte olmaya, birlikte yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasında şoför ve nakliyeci esnafına seslenen Külcü, “Dün mazeret üretmek mümkündü artık bugün mazeret üretilemez. Kamyoncu kardeşimizin kamyonunu veya çekicisini apartman önüne park ettiğini görüyorduk. Kent kültürü oluşturmak istiyorsak, daha medeni tutum ortaya koymak, daha şehirli bir yaşam inşa etmek istiyorsak dünkü alışkanlıklarımızı devam ettirme şansına sahip değiliz. Bir tane daha isterseniz yaparız. Siz isteyin biz gerekli adımları atalım. 250 bin kardeşiniz adına, kamyonlarını, TIR`larınızı, iş makinelerinizi, apartmanların önüne çekmeyin. Bu modern ve gelişmiş bir şehre yakışmıyor”; diye konuştu.

Milletin özü olan esnafla el ele olanların, beraber yürümeyi becerenlerin iyi bir yönetim sergilediğini ifade eden Külcü, Türkiye`nin bir çok şehir belediyesinin yapamadığı otobüs, minibüs meselesini de çözdüklerinin altını çizdi.

“Çabamız bir an önce demiryolu”

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, yaptığı konuşmada,” Biz 13 yıldır üreteni de taşıyanı da düşünen taraf olduk. Esnafla ilgili olan her yasada üreteni de, taşıyanı da hatta yükleyeni de düşünen taraf olduk. El birliği içinde mücadelesini verdik. 9 Haziranda ihale ediliyor inşallah 2017 yatırım yatırım programına yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Çabamız gayemiz biran önce demiryolunun temelini atarak tamamlamak.”; dedi.

Apaydın Başkan Külcü’ye teşekkür etti

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Çorum`da güzel bir eserin ortaya çıktığını belirterek, “Bu güzel eserin yapılmasında katkıda bulunan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye teşekkür ediyorum.Esnafıyla bütünleşti. Belediye başkanlarımız her ilde ve ilçede esnafıyla bütünleşsin. Esnaf ve sanatkarla birleşen belediye başkanları büyük mesafe alıp o insanları kazanmasını bilmişlerdir”; dedi. Konuşmaların ardından sitenin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.