Kaldırım yapım çalışmalarına devam ediyoruz

5 Haziran 2017 Pazartesi

Belediyemiz, şehir genelinde sürdürdüğü altyapı çalışmalarını büyük bir hızla devam ettiriyor.

Eskiyen kaldırımları yenilediklerini ve yeni yerleşim bölgelerinde de kaldırım çalışmaları yaptıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, şehrin dört bir yanında yol, kaldırım ve refüj düzenlemelerine devam ettiklerini vurguladı.

Kaldırımların standartlarını yükseltmek için önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Zahir, “2009 yılından beri 685.000 m2 tretuvar, 476.600 metre bordür çalışması yaptık.Deforme olan kaldırımları tamamen yeniliyoruz.Kaldırımları düzenlerken engelli vatandaşlarımızın da ulaşımlarını daha kolay sağlamaları için kaldırımlarda görme engelli yolları, yaya geçişlerinde kabartmalı çizgiler ve iniş-çıkış rampaları yapıyoruz. 2017 yılında da 108.000 m2 tretuvar ve 71.000 metre bordür ihalemizi gerçekleştirdik. Yapılan ihalede öncelikli olarak su şebekesi yenilenen ve yapılaşmanın yeni olduğu bölgelerde çalışmalarımız 8 ekiple devam ediyor. Ayrıca yeni yapılan kaldırımlara Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları yapılıyor” diye konuştu.