21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

KALDIRIM ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

7 Aralık 2011 Çarşamba

Belediyemiz Gazi ve İnönü caddelerinin kaldırım çalışmalarını hızla sürdürüyor. Cadde boyunca farklı bölgelerde gerçekleştirilen çalışmalarda önemli aşama kaydedildi.

Bilindiği gibi Gazi ve İnönü caddelerinin öncelikle yağmursuyu şebekesi tamamen yenilenmiş, daha sonra da Anadolu`da ilk kez çöp konteynırları yer altına alınmıştı. Yine uzun yıllardır yenilenmeyen şehrin en işlek caddeleri olan Gazi-İnönü caddelerinin tretuarlarının yenilenmesi çalışmasına geçilmişti. Bir süredir devam eden çalışmalarda artık epeyce yol alındı. Sökülen eski kaldırımların yerine yeni ve modern kaldırımların yapımının tamamlanmasıyla da şehrimizin en işlek caddesi artık Çorum`a yakışır hale gelecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’da Gazi ve İnönü caddelerindeki kaldırımların yaklaşık 30 yıldır yenilenmediğini ve Çorum`a hiç yakışmadığını belirterek artık kaldırımların değişmesi ve Çorum`a yakışır hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu caddelerde aydınlatma direkleri yolun sağ ve sol kenarlarında olmak üzere montajlarına başlanacak. Ayrıca caddenin trafik yoğunluğu göz önüne alınarak sinyalizasyonları yenilenerek, birbirine uyumlu çalışması için alt yapı çalışması yapılmıştır. Gazi ve İnönü Caddelerinde yaklaşık 3 kilometrelik alanda kaldırımları dayanıklı ve güzel görünüm sağlayacak şekilde kaldırım çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Külcü, “Parklardan yol çalışmalarına, yer altı çalışmalarından asfalt çalışmalarına kadar tüm çalışmaları önceki dönemlerle kıyasladığımızda ikiye katladık. 2012 yılında Yeni Sebze hali, terminali, kentparkı, düğün ve nikah sarayı, kültür merkezi vb gibi 27 ana yatırımımıza mart ayından itibaren kazmayı vuracağız. Çorum`un hak ettiği yatırımları Çorum`a kazandıracağız”; dedi.