27°C parçalı bulutlu

27°C parçalı bulutlu

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ MEST ETTİ

27 Ekim 2011 Perşembe

Cumhuriyetin 88. Yılı nedeniyle Çorum Belediyesi ile Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi tarafından tertip edilen ve İl Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün katkılarıyla gerçekleşen Kahramanlık Türküleri mest etti.

Vali Yardımcı Hamdi Bolat, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı ve DED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ile çok sayıda davetlinin de katıldığı program hayli coşkulu geçti.

Programın açış konuşmasını yapan DED Çorum Şube Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip Türk milletinin son ve ebedi eseri olan Cumhuriyetin 88. Yılı çerçevesinde düzenledikleri Kahramanlık Türküleri konserinin kendi içerisinde Türkiye`de bir ilki gerçekleştirdiğini vurguladı. Candan, böylesine güzel bir oluşumun hayata geçirilmesinde emeği geçen Garnizon Komutanı sayın Hakan Saraç`a, Emniyet Müdürü sayın Necmettin Emre`ye teşekkür ederek “Milletçe duygu birliği içerisinde ve büyük bir gururla kutlayama başladığımız Cumhuriyet Bayramı varlığımızın ve birliğimizin en önemli göstergesidir. Şartlar ne olursa olsun Cumhuriyet Bayramını kutlamak bu vatanda ocağımızın tüttüğünü göstermektir.”; dedi.

Ülkemizde son dönemde yaşanan terör olaylarının, bu toprakları vatan yapan değerlerimize karşı gerçekleştirildiğini, milletimizi zaafa ve umutsuzluğa düşürmek için en alçak tuzakları kuran, askerimize, polisimize, sivil halkımıza kalleşçe saldıranların vatanın hiçbir noktasında Türk bayrağının inmeyeceğini, milletin var olma kararlılığının sönmeyeceğini bilmek zorunda olduklarının altını çizen Turhan Candan, “Şahadetleriyle al bayrağımıza rengini veren kahraman askerimize ve polisimize Allah`tan rahmet diliyorum. Onlar, dün annelerinin babalarının evlatlarıydılar bugün ise bütün bir vatanın, şanlı bir tarihin evladı oldular. Aziz hatıralarından aldığımız güçle Cumhuriyetimizi evrensel yarışta en ileriye ulaştırmanın sorumluluğu bugün bizlerin üzerindedir.”; dedi.

Asker, öğretmen, polis, esnaf, işçi, öğrenci gibi çok farklı kesimleri bir araya getirerek karma koro oluşturduklarını dile getiren DED Çorum Şube Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “İstedik ki Cumhuriyet Bayramını hep birlikte aynı heyecan ve coşku ile kutlayalım.

Ancak bugünkü konserimiz içerik bakımından hüzün konserine dönüştü. Tabii şehitlerimizin yüreğimizdeki acısı sürerken bir de deprem acısıyla sarsıldık.

Buradan Van`da yaşayan ve depremde zarar gören vatandaşlarımızın acısını paylaştığımızı, ölenlere rahmet; kalanlara sabır ve metanet dilediğimizi belirtmek istiyorum.”;dedi.

Yasir Ahıskalı`nın eşsiz sunumu ve Şef Kazım Mercan`ın yönetimindeki koronun konseri salonu dolduranlar tarafından coşkuyla dinlendi. Her biri birbirinden güzel kahramanlık türkülerini seslendiren koroya zaman zaman seyirciler de eşlik ettiler.

Havada Bulut Yok, Asker Oldum Giydim Yelek, Asker Yolu Beklerim, Kışlalar Doldu Boşaldı, Türkiyem, Mehmedim, Hey Onbeşli, Şu Kışlanın Kapısına ve Türkiyem Canım Benim gibi türkülerin seslendirildiği konserde Çorum Belediyesi Zabıta memurlarından Ahmet Yaşar da oğlu Çelebi Yaşar ile birlikte zeybek oynadı.

Baba oğlun zeybek oynaması salonu dolduran seyirciler arasında hem duygulu hem de coşkulu anların yaşanmasına neden oldu. Konserin bitimiyle birlikte salondakiler koro elemanlarını dakikalarca ayakta alkışladılar.

Konserin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç ve Emniyet Müdürü Necmettin Emre`ye koroya katkıları nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti.

Cumhuriyetin 88. Yılı nedeniyle Çorum Belediyesi ile Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi tarafından tertip edilen ve İl Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün katkılarıyla oluşturulan ve 25 Ekim Salı akşamı Kahramanlık Türküleri konseri veren karma koroya konser teklifleri gelmeye başladı.

Konserin hemen sonunda koronun kuruluşundan beri çalışmalarla yakından ilgilenen DED Çorum Şube Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ı arayan Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, konserin ilçelerinde de gerçekleştirilmesi için bulunduğu teklife Turhan Candan da olumlu yanıt verdi. 28 Ekim Cuma günü Kahramanlık Türküleri korosu Osmancık`ta da konser verecek.