Kadınların el emeği göz nuru bu fuarda

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenen Kadın Emeği Fuarı, yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Fuarın açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in eşi Yasemin Eker, Vali Sabri Başköy`in eşi Fatma Başköy, Vali Yardımcısı Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala`nın eşi Gülseren Ala, AKP Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan`ın eşi Şuheda Çalışkan, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan`ın eşi Zahide Ceylan, AA Genel Müdürü`nün eşi Hatice Öztürk, AK Parti İl Başkanı`nın eşi Ebru Ceylan ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri ve 16 ayrı sivil toplum kuruluşu tarafından özenle hazırlanan stantlarda el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu.

Fuar açılışında ilk olarak konuşan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, sadece kadının emeğinin değil heyecanının şefkatinin, sazı ve sözünün sergileneceği fuarda kadın emeğine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Hakyemez, kutsal olan annenin bir günde anılmasının yakışmayacağını düşünerek etkinlikleri zamana yaydıklarını da vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmasında yılın 365 gününü bir arı çalışkanlığı ile değerlendiren kadınlara ve Çorum Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in eşi Yasemin Eker de yaptığı konuşmda hükümetin eğitimde, sağlıkta, adalette, istihdamda sürekli kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ettiğini belirtti.

Kadınları mutlu olmayan toplumların refah ve huzur içinde olamayacaklarını ifade eden Yasemin Eker, “Onun için biz kadınlar, bizim adımıza çözüm üreten değil, bizimle birlikte, kadınlarla birlikte çözüm üreten bir anlayışın hayata egemen olmasını istiyoruz. Kadınlar için ama kadınsız mücadele eden bir anlayışı değil, kadınlarla birlikte hareket eden bir anlayışı sahipleniyoruz. Ülkemizin kalkınma mücadelesinde kadınların fikirlerinin, çabalarının ve emeğinin gücünün fark edilmesini istiyoruz.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile birlikte, mikro krediler alarak kendi iş yerlerini açan kadınlarımız çalışmalarını sergileyebilmektedirler. Çorum Belediyesinin bu ziyaretim vesilesiyle öğrendiğim kadınlara yönelik çalışmalarını dikkat çekici buldum. Kadınlar gününde kadınlarımızın bir talebi üzerine böyle bir organizasyon yapılması da Çorum için çok güzel bir başlangıç olmuştur.

El emekleriyle yaptıkları bu çalışmaları hem sergileyip hem de satabilecekleri bu fuar, gelecek yıllar için de daha umut verici etkinliklerin kapısını mutlaka aralayacaktır. İnşallah bu fuarımız kadınlarımızın özgüvenini de artıracaktır.”; dedi.

Hürriyet Parkı önünde kurulan Kadın Emeği Fuarı, 6-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Çorumlular’ın ziyaretine açık tutulacak.