30°C parçalı bulutlu

30°C parçalı bulutlu

KADINLARA YÖNELİK KURSLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

14 Ekim 2011 Cuma

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi açıldığı günden beri hanımlara yönelik yaptığı faaliyetlerle Çorumlu kadınlara hizmet vermeye devam ediyor.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez yaptığı açıklamada 2011-2012 döneminin ilk kurslarını İngilizce, Diksiyon, Arapça, Ebru, Tezhip, Bilgisayar, Ud ve Pastacılık kursları ile açtıklarını ve bu kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika verdiklerini söyledi.Halk Eğitim Merkezi destekli açılan bu kurslara, bundan sonra da Hat, Yağlı Boya, Perspektif, El Nakışları, Okuma Yazma, Bağlama, Sık İğne Tekniğiyle Örgü Oyuncak Yapımı, Def, Ahşap boyama, Takı, Çini, Kırkyama,Beşşiş gibi kurslar da eklenerek yine Çorumlu hanımların hizmetinde olacaklarını vurgulayan Hakyemez, “Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi açıldığı günden beri birçok kurs, seminer ve eğitim faaliyetlerine imza attı. Yaptığımız bu çalışmalarla Çorumlu hanım kardeşlerimizin daha fazla sosyal olmasını, edilgenlikten çıkarak etkin bir konuma gelmelerini amaçlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kent hayatımızda kadınlarımız etkin oldukça şehrimizde barış dili, nezaket dili daha da güçlenecek, birbirimizi daha iyi anlamamızın önü açılacak.

Haklarını bilen, yeteneklerinin farkında olan, sürekli kendini geliştiren, ferdi ve ailevi sorunları karşısında ezilmeden çözümler üretebilen bir kadın profili, hepimiz için iyi bir örnek olmalıdır. İşte biz Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezimiz` de sürdürdüğümüz faaliyetlerle kadınlarımızı bu noktaya taşımanın gayreti içerisindeyiz. Biz bu çerçevede üzerimize düşen önemli bir sosyal sorumluluğu da yerine getirmiş olduğumuzu düşünüyoruz.

Sayın Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`nün destekleri bizlere güç vermektedir. İnşallah önümüzdeki günlerde aynı tempo ve kararlılıkla daha farklı çalışmalarla Çorumlu hanımların yanında olmaya devam edeceğiz”; diye konuştu.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`ndeki yeni açılacak olan kurslarla ilgili bilgi almak isteyenler 0(364) 201 00 10 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirler.