20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

KADINLARA ŞİİR DİLİNDE YARIŞMA

22 Şubat 2012 Çarşamba

Belediyemiz, Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Çorum Şubesi`nin katkılarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar gününde bayanlara özel şiir yarışması düzenliyor.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde farklı bir etkinlikle kadınlar gününü kutlamayı hedefleyen Çorum Belediyesi kadınlara yönelik düzenlediği şiir yarışmasında kadınlara şiir tadında bir gün yaşatacak.

Belediyemiz ile Dil ve Edebiyat Derneği ve Dost FM`in ortaklaşa düzenlediği şiir okuma yarışmasına şiirde kendine güvenen tüm bayanlar katılabilecek.

Şiir yazmak kadar okumanın da bir sanat olduğunu vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı ve DED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, “Sevdiğimiz şiirler, yürek telimizi sızlatan, bizde karşılığı olan şiirlerdir. Şiiri güzel okuma ve güzel yorumlama çabası, şiirin geniş kitlelerle buluşmasını sağlar. Şiir ile okuyucular arasındaki bağ güzel okunan her şiir ile daha da kuvvetlenir”; dedi.

Düzenlenecek olan yarışmaya tüm kadınların katılmasını beklediklerini ifade eden Turhan Candan, “Şiir okuma becerisi olan, kendine güvenen tüm hanımları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nde düzenleyeceğimiz Şiir Okuma Yarışmasına bekliyoruz”; dedi. Candan, yarışmaya katılmak isteyen hanımların Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi 201 00 10 numaralı telefonu, DED Çorum Şubesi 0 533 4527386 numaralı telefonu ve Dost Radyo 213 67 48 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

06 Mart 2012 Salı günü saat 11.00`de Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonunda eleme turu, 08 Mart 2012 Perşembe günü saat 14.00`da Devlet Tiyatro Salonu`nda ise Final yarışmasının gerçekleşeceği Bayanlar Şiir Okuma Yarışmasında birinciye 1500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye 500 TL, mansiyon ise 250 TL ile ödüllendirilecek.